Spirulina și Chlorella, superalimente- beneficii și diferențe

Spirulina și chlorella Imagine de Anaïs CROUZET de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Chlorella și Spirulina au câștigat popularitate în ultimii ani și tot mai mulți oameni au început să le introducă în dieta zilnică. Amândouă sunt benefice pentru organismul nostru, cu valori nutritive importante pentru dezvoltarea și păstrarea unei sănătăți de fier.

Sunt considerate tonice, fiind cunoscute pentru îmbunătățirea nivelului de energie, în special pentru energia mentală. Sunt vândute sub formă de pulberi individuale, a căror aromă este foarte puternică, astfel încât sunt consumate cel mai bine amestecate într-un smoothie sau cu iaurt. În mod alternativ, poți alege să le consumi sub formă de capsulă sau tabletă.

Aceste două forme de alge, care cresc în apă dulce sunt în mare, sunt cultivate în Japonia sau Taiwan. Din planta întreagă se fac suplimente nutritive incluzând aminoacizi, peptide, proteine, vitamine, zaharuri și acizi nucleici. Calitatea acestor produse depinde de modul în care au fost cultivate, recoltate și prelucrate. Cercetătorii au descoperit că prepararea uscată a chlorellei poate conține de la 7% la 88% proteine, 6% la 38% carbohidrați și 7% la 75% grăsimi.

Pentru ce se utilizează spirulina și chlorella?

Chlorella

  • întărește sistemul imunitar și protejează împotriva infecțiilor
  • scade colesterolul
  • ajută în regimurile pentru scăderea în greutate

Spirulina

  • este anti-inflamatoare
  • protejează împotriva germenilor
  • îți face părul și pielea strălucitoare datorită acidului GLA
  • echilibrează flora microbiană

Aceste suplimente au foarte multe proprietăți și cu greu pot fi incluse într-un singur articol. Adevărul e că sunt un ajutor demonstrat pentru sănătatea noastră.

În timp ce ambele au un profil nutrițional impresionant și beneficii similare pentru sănătate, acestea au câteva diferențe.

Diferențele dintre spirulină și chlorella

  • Chlorella este mai bogată în grăsimi și calorii, precum și acizii grași omega-3, provitamina A, riboflavină, magneziu, fier și zinc.
  • Spirulina are mai puține calorii, dar conține și ea o cantitate mare de riboflavină, tiamină, fier și cupru.
  • Chlorella are o cantitate mare de antioxidanți iar spirulina este bogată în proteine

Deși ambele conțin cantități mari de proteine, studiile au indicat că unele tulpini de spirulină pot conține cu până la 10% mai multe proteine ​​decât chlorella.

Asemănări între cele două alge

  • Numeroase studii au arătat că atât chlorella, cât și spirulina pot asigura controlul nivelului de zahăr din sânge. Sensibilitatea la insulină este o măsură care arată cât de bine îți folosește organismul glicemia pentru energie.
  • Ambele pot îmbunătăți sănătatea inimii, modificând compoziția de grăsimi din sânge, tensiunea arterială și profilul colesterolului.

Care algă este mai sănătoasă?

Amândouă conțin importante valori nutriționale și au importante beneficii pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, chlorella este mai bogată în acizii grași omega-3, vitamina A, riboflavina, fier, magneziu și zinc. Nivelurile ridicate de grăsimi polinesaturate, antioxidanți și alte vitamine prezente în chlorella îi conferă un ușor avantaj nutrițional asupra spirulinei.

În plus, o mare parte din cercetările privind beneficiile pentru sănătate ale spirulinei au fost limitate la studii pe animale. Cercetările asupra chlorellei sunt făcute atât pe animale cât și pe oameni ceea ce o face mai de încredere. Așadar, chlorella are un mic avantaj înaintea spirulinei, fapt care nu anulează beneficiile acesteia din urmă.

Consumatorii ar trebui să cumpere suplimente de la mărci de încredere pentru a se asigura de proveniența ingredientelor de bază și de modul de procesare corect.

Cum pot fi consumate aceste super-alimente?

Spirulina și Chlorella, superalimente- beneficii și diferențe - 1

Imagine de Ben Kerckx de la Pixabay

Tabletele, pudra sau orice formă a acestor alge pot fi consumate, pe termen lung, timp de o viață pentru a asigura tot necesarul de agenți benefici împotriva radicalilor liberi care ne înconjoară.

Adulții pot lua și 5-10 tablete / zi la un efort susținut, dar 1-2 tablete / zi e e mai mult decât suficient.

Copiii – de la vârsta când pot înghiți tablete – pot primi și 4 tablete / zi, dar 1 tabletă / zi pe termen lung e foarte bine. Dacă se folosește pudra, este indicat să se introducă treptat în alimente sau smoothie-uri.

Ca orice supliment alimentar, este recomandat să apelezi la un specialist care să îți prescrie cantitatea necesară pentru a-ți personaliza dieta cu aceste super-alimente.

Sunt Alina și ador să gătesc variat, rapid și simplu. Cei 4 muschetari ai mei mă provoacă zilnic să le gătesc ceva proaspăt și bun. "SoDelicious" este concluzia lor după fiecare masă. O mămică fericită cu copii mâncăcioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *