Eclere, mini tarte, macarons – bunătăţi cu gust

  • ARTICOL SPONSORIZAT
  • 29 iulie 2021
Mini tartă Fotografie: Dulcinea.ro
Citește mai multe articole despre
Eclerele, mini tartele şi savuroasele macarons sunt preparate dulci care au reuşit să capteze atenţia consumatorilor români. Aceste bunătăţi specifice bucătăriei franţuzeşti au fost reinventate şi reinterpretate, de-a lungul timpului însă şi fascinaţia pentru ele a rămas la fel de mare.

Eclere – prăjituri cu o istorie fascinantă

Eclerul este unul dintre preparatele dulci care, de mai bine de 180 de ani, înnobilează mesele amatorilor de rafinament. Sunt gustări lejere preparate din aluat şi umplutură cu cremă de vanilie, asortate cu glazură sau strat consistent de fondant şi se evidenţiază prin simplitate şi gust. Preparatul, intitulat inițial “pâinea ducesei” este potrivit pentru vara dar şi pentru perioadele reci. Se distinge prin consistenţă şi savori aromatice delicate, învăluind simțurile. Gustul acestora este persistent şi sofisticat.

Mini tarte – rapide, consistente, diverse

Mini tartele sunt preparate expresive, cu origini germanice, dar care au căpătat o reputație bună în bucătăriile franţuzeşti. Mini tartele pot fi aperitive sau gustări dulci în funcţie de umplutură selectată. Blatul uşor crocant şi fraged este umplut fie cu amestecuri de smântână, şuncă afumată, ou şi verdeaţă, fie cu creme de vanilie, ciocolată şi fructe proaspete. Mini tartele sunt preparate expresive şi pot fi oferite drept gustări rapide ori aperitive, completând  în mod genial mese festive. Rapiditatea cu care sunt preparate și varietatea mare de reţete au făcut ca aceste produse să fie rapid integrate în meniurile şefilor cu reputaţie, dar îşi găsesc cu uşurinţă locul şi în lista de preparate preferată a gospodinelor amatoare.

Macarons  – prăjiturele pentru pofticioşi şi amatori de bunătăţuri

Prăjiturelele macarons au devenit omniprezente în vitrinele cofetăriilor şi a patiseriilor. Culorile vibrante, gustul intens şi blatul ce pare să se topească în gură le-au transformat în gustări preferate. Aceste produse, prin coloristica bogată, aduc farmec tuturor meselor festive, însă cu siguranță, aromele interesante şi textura delicată sunt detaliile pe care cei mai mulți le apreciază la aceste mici fursecuri.

Macarons

Macarons. Fotografie: Dulcinea.ro

Dulcinea.ro – partenerul care aduce mai aproape deserturile preferate

Eclerurile, mini tartele şi fursecurile macarons sunt delicatese ce sunt frecvent preparate în bucătăriile românești. Sunt adorate de prichindei, de bunici şi de mămici, dar şi de pofticioşi. Dulcinea.ro este un furnizor de încredere de produse şi baze pentru prepararea acestor prăjiturele. Din acest magazin online pot fi achiziţionate rapid şi confortabil coji pentru mini tarte, jumătăţi de macarons, dar şi aluat pentru ecleruri. Totodată furnizează o varietate mare de soluții pentru umpluturi.

Produsele disponibile au ingrediente naturale şi respectă cele mai înalte standarde de calitate, fapt confirmat prin certificările ISO însoțitoare. Dulcinea.ro este un partener de încredere, pentru patiserii profesionişti, dar şi pentru pasionaţii de dulciuri de calitate.

Soluțiile puse la dispoziție oferă amatorilor posibilitatea de a reproduce reţete tradiţionale de ecleruri, mini tarte şi macarons sau de a inventa unele noi, personalizate.

Cu Dulcinea se pot descoperi pasiuni noi sau se pot valorifica cele deja existente. Fiecare preparat realizat cu ingrediente de calitate poate fi o experienţă aromatică unică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *