Studiu: amatorii de ceai au funcție cerebrală mai bună

amatorii de ceai Imagine Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Mulți dintre noi sunt complet obsedați de cafea, dar și amatorii de ceai au nenumărate beneficii de sănătate datorită băuturii lor preferate. Cel puțin asta sugerează un nou studiu științific publicat în jurnalul „Aging”. 

Cercetătorii spun că amatorii de ceai au regiunile creierului mai bine organizate și acest lucru este în general asocial cu o funcție cognitivă sănătoasă. „Rezultatele noastre oferă prima dovadă a contribuției pozitive a consumului de ceai pentru structura creierului și sugerează că consumul de ceai regulat are un efect protector asupra declinului în organizarea creierului care se petrece odată cu vârsta”, spune Feng Lei, asistent în departamentul de medicină psihologică la Școala de Medicină Yong Loo Lin de la Universitatea Națională din Singapore.

Amatorii de ceai au beneficii pentru sănătate

Acesta nu este primul studiu care a descoperit un efect pozitiv pentru amatorii de ceai datorită băuturii lor preferate. Pe lângă efectele pozitive pentru creier, ceaiul mai ajută și la îmbunătățirea stărilor emoționale, dar și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Iar un alt studiu realizat de Feng, ale cărui rezultate au fost publicate în 2017, a arătat că amatorii de ceai care îl consumă regulat au un risc cu 50% mai mic de a avea un declin cognitiv.

Dar ce înseamnă ca funcția creierului să fie mai eficientă pentru amatorii de ceai? Feng explică: „Putem lua analogia regiunilor din creier ca niște destinații, iar legăturile dintre regiunile creierului ca niște drumuri. Când un sistem de drumuri este mai bine organizat, mișcarea vehiculelor și a pasagerilor este mai eficientă și folosește mai puținbe resurse. În mod similar, când legăturile dintre regiunile creierului sunt mai bine structurate, procesarea informațiilor se poate petrece mai eficient”.

Dar ce fel de ceai este recomandat pentru o funcție cognitivă mai bună? Ideal ar fi să consumați cel puțin patru căni de ceai pe săptămână de ceai verde, ceai negru sau oolong.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *