Cartofii prăjiți perfecți – știința a descoperit formula

Cartofii prăjiți perfecți - știința a descoperit formula Cartofii prăjiți perfecți - știința a descoperit formula

Cartofii prăjiți perfecți sunt un Mare Vis. Dar oare este acesta de neatins? Chiar dacă e un tip de mâncare foarte ușor de făcut, există destul de multe locuri în care s-ar putea ca procesul să eșueze. Din fericire, știința ne ajută.

Desigur, ar trebui să consumăm cartofii pai în mod responsabil, din moment ce știința ne-a spus deja că nu sunt cea mai sănătoasă mâncare pe care o putem încerca. Nici pe departe. Dar din moment ce toți vrem să ne facem câte o plăcere din când în când, merită să îi facem cum trebuie în acele ocazii speciale. Cartofii prăjiți perfecți merită să fie consumați la momentul perfect.  Nu-i așa?

Mai întâi să definim la ce ne referim când ne gândim la cartofi prăjiți fantastici și senzaționali. Ei ar trebui să fie crocanți la exterior și plini de gust și moi la interior.

Atunci când faci cartofi prăjiți, parcă e prea ușor să o dai în extreme: ba ceva gătit excesiv și uscat, aproape carbonizat, sau ceva uleios, care și-a pierdut latura crocantă. O risipă de cartofi.

Bucătarul-vedetă Jet Tila și omul de știință din domeniul alimentar Dr. Arielle Johnson au făcut echipă bună pentru a obține formula pentru cartofii prăjiți perfecți. Care e secretul atunci? Există chiar mai multe.

Formula pentru cartofii prăjiți perfecți

Poți lăsa coaja pe cartofi sau o poți curăța, depinde de propriile tale preferințe. În ultima vreme prefer să nu curăț cartofii – e mai puțină muncă și coaja se face delicios de crocantă. Dar asta înseamnă că trebuie să speli cartofii cu mai mare atenție. Pentru a te asigura că se vor tăia ușor, unge cuțitul cu puțin spray pentru gătit, ca să nu se lipească de cartof.

Odată ce ai tăiat cartofii în formă de pai, pune-i pe toți într-un bol plin cu apă rece. Așa vor elibera amidonul în exces. Mama nu e om de știință, dar ea oricum făcea lucrurile așa. Sunt o fiică mândră, din nou.

Apoi spală cartofii sub un jet de apă rece. Și usucă-i pe șervete de bucătărie pentru a scăpa de apa în exces.

Acum, secretul e legat de cum să îi prăjești. Întâi o fază preliminară: prăjește-i într-un tuci cu uleiul încins, timp de vreo 5 minute. Apoi pune-i pe șervete de hârtie ca să nu fie uleioși. Lasă-i să se răcească. Odată ce ești gata să mănânci, mai prăjește-i o dată. Nu uita să scapi din nou de ulei. Și ai grijă să ai sosul tău preferat la îndemână.

Dar în restul timpului credem că ar trebui să faci cartofi la cuptor, pentru că sunt mai sănătoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *