Chiftele vegane cu gust de carne în meniul Ikea, de anul viitor

Chiftele vegane cu gust de carne în meniul Ikea, de anul viitor

Vești bune pentru vegani! Ikea a decis să includă chiftele vegane în meniul restaurantelor sale, începând de anul viitor. Ideea nu este nouă, doar că acum retailerul de mobilă promite ca produsele chiar să aibă gust ca de carne.

Când te duci la Ikea, petreci în magazin câteva ore bune, așa că, la finalul cumpărăturilor, e posibil să te simți obosit și înfometat. Iar Ikea știe cum să facă afaceri, așa că are și un restaurant cu mâncăruri la prețuri accesibile, unde lumea dă năvală, mai ales în weekenduri. Excepție s-ar putea să facă veganii. Dar, de anul viitor, și acest lucru se va schimba, pentru că retailerul de mobilă vrea să introducă în meniurile restauratelor sale chiftele vegane.

Compania suedeză anunță că, în prezent, colaborează cu unii dintre cei mai importanți furnizori din industria alimentară pentru a face primele teste și degustări de chiftele vegane – alternativele pe bază de proteine vegetale ale chiftelelor suedeze cu care clienții Ikea consumatori de carne sunt deja obișnuiți. La începutul anului viitor, înainte de a introduce chiftelele vegane în restaurante, Ikea va testa produsele și cu ajutorul clienților.

Ikea promite chiftele vegane, dar cu gust ca de carne

„Observăm o creștere a cererii din partea clienților noștri de a avea acces la mai multe opțiuni de hrană sustenabilă și vrem să venim în întâmpinarea acestor nevoi”, a spus Michael La Cour, directorul executiv al Ikea Food Services. „Ambiția noastră este de a face mâncare mai sănătoasă și mai sustenabilă, dar și accesibilă, fără a face un compromis în ceea ce privește gustul și textura”, a adăugat el.

Totuși, nu este prima opțiune fără carne din meniul Ikea. În 2015, retailerul a introdus chifteluțele vegetale, dar acum susține că lucrează la un produs complet nou, care va avea gust asemănător cu cel de burger din carne. „Hei, fani ai chiftelelor, lucrăm la un nou tip de chiftele, pe bază de proteine vegetale. Vrem să creăm o versiune mai sustenabilă a chiftelelor noastre suedeze, care să arate și să aibă gust ca de carne, fără să aibă carne”, au spus reprezentanții Ikea pe Instagram.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *