Ciocolata combate tusea mai bine decât codeina

Ciocolata combate tusea mai bine decât codeina
Citește mai multe articole despre

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată. Data viitoare când te alegi cu o tuse care nu-ți dă pace, poți consuma câteva pătrățele de ciocolată, în loc de medicamente sau siropuri. De ce? Pentru că oamenii de știință susțin că ciocolata combate tusea mai bine decât codeina.

Codeina este o substanță folosită în medicamente care acţionează împotriva tusei, în special a tusei iritative neproductive. Medicamentele cu codeină nu se administrează timp îndelungat datorită riscului de dezvoltare a dependenţei și se recomandă folosirea lor cu precauție în cazul mai multor afecțiuni.

Chiar dacă ciocolata poate da, la rândul ei, dependență – deși aceasta este încă o temă controversată –, alte efecte secundare nu există pentru cei care o consumă, exceptând diabeticii, care au un regim special. De aceea, ea ar putea fi folosită ca soluție pentru tuse, pentru că cercetătorii au aflat că ciocolata combate tusea, putând fi folosită în locul codeinei, care poate avea efecte secundare. Dar cum funcționează?

Ciocolata combate tusea. Cum se explică? 

Profesorul Alyn Morice, specialist în tuse și boli respiratorii, a notat în publicația Daily Mail că ciocolata combate tusea mai bine decât codeina, tratament care se recomandă de obicei sub formă de sirop în caz de tuse. Atunci când este înghițită, ciocolata formează un strat lipicios care protejează terminațiile nervoase din gât, terminații care provoacă tusea. Învelișul de ciocolată topită este vâscos, ceea ce îl face să rămână mai mult timp în gât, iar ingredientele de suprimare a tusei care sunt prezente în mod natural în cacao vin în contact cu nervurile afectate din gât, calmându-le, spune profesorul Morice, citat de eatingwell.com.

Cum rămâne cu ciocolata caldă?

Dacă ești ciocaholic, înseamnă că ciocolata îți place în toate formele ei. Și direct din ambalaj, și topită, și caldă, ca băutură potrivită pentru zilele reci. Deci e posibil să vrei să bei ciocolată caldă când tușești. Oricât de gustoasă ar fi ciocolata caldă, ea nu are același efect de calmare a tusei ca ciocolata simplă. De ce? Pentru că nu formează acel înveliș vâscos pe interiorul gâtului, fiind o băutură diluată.

E mai avantajos, din punct de vedere al sănătății, să ții în gură o bucată de ciocolată și să o lași să se topească treptat, în timp ce înghiți lichidul, decât să bei o cană cu ciocolată caldă.

Ba chiar, dacă nu te preocupă doar tusea, ci starea ta de sănătate generală, e recomandat să mănânci ciocolată neagră, pentru că are antioxidanți.

Notă: Chiar dacă nu alegi ciocolată neagră când tușești, îți recomandăm să mănânci ciocolată simplă, care nu conține bucăți de biscuiți, nuci pisate sau alte ingrediente care, în loc să calmeze terminațiile nervoase din gât, le pot irita. De asemenea, mergi la medic, dacă observi că tusea persistă.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *