Consumul alimentelor procesate ar putea fi responsabil pentru autism

consumul alimentelor procesate Alimentele procesate ar putea fi responsabile pentru autism
Citește mai multe articole despre

Un nou studiu al UCF (University of Central Florida), publicat în revista Nature, a găsit o legătură între consumul alimentelor procesate de către femeile însărcinate și creșterea numărului de copii diagnosticați cu autism. 

Cercetătorii UCF s-au uitat la efectele pe care le are un nivel ridicat de acid propionic (PPA), folosit pentru a extinde termenul de valabilitate al alimentelor procesate, asupra dezvoltării creierului fetal, în timpul sarcinii. Coordonatorii studiului au fost Saleh Naser și Latifa Abdelli. Ei au identificat câteva schimbări moleculare prin care trec celulele stem neuronale atunci când sunt expuse la PPA. Acest acid este folosit mai ales pentru a inhiba formarea de mucegai în alimente precum brânza, pâinea și altele.

Ce legătură are consumul alimentelor procesate cu autismul?

„Studiile au relevat un nivel înalt al PPA în mostre de scaun luate de la copii cu autism, dar și faptul că bacteriile gastrointestinale din organismul copiilor autiști sunt diferite”, a declarat Naser. „Mi-am propus să aflu care este cauza acestei legături”. Fisa i-a picat lui Naser, specializat în gastroenterologie, atunci când a realizat că sindromul de colon iritabil se găsește frecvent la copiii autiști.

În ultimii ani, bacteriile din tractul gastrointestinal au devenit o țintă din ce în mai frecventă pentru cercetători. Creierul uman și tractul gastrointestinal sunt într-o legătură certă și cheia către sănătate pare să fie fix microbiomul sau microflora intestinală.

Un element important de știut este că acidul propionic există în mod natural în tractul intestinal al mamei în timpul sarcinii, dar consumul alimentelor procesate care sunt de asemenea tratate cu PPA crește nivelul acestuia. Și se transmite mai departe, către făt.

Studiul de față este unul preliminar, realizat pe o perioadă de 18 luni, și trebuie completat cu cercetări suplimentare, care să confirme rezultatele. Echipa va continua studiile pe șoricei de laborator. Momentan, autismul afectează în jur de 1 din 59 de copii în lumea întreagă.

„Această cercetare este doar primul pas către o înțelegere mai largă a tulburărilor de spectru autist”, au mai spus cercetătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *