Consumul de roșii poate crește fertilitatea masculină

consumul de roșii Imagine Couleur de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Consumul de roșii poate ajuta la creșterea fertilității masculine, potrivit unui nou studiu științific. Cercetătorii spun că există un compus în roșii care crește șansele de a avea un copil. 

Pentru bărbați, dar și pentru partenerele lor, consumul de roșii constant ar putea ajuta la conceperea unui copil, spune un nou studiu de la Universitatea din Sheffield. Este vorba despre pigmentul care dă roșiilor culoarea lor intensă și distinctă. Acesta ajută la creșterea numărului de spermatozoizi, le crește calitatea, dar și mărimea și viteza. Cercetătorii spun că această descoperire ar putea să reducă nevoia pentru tratamente de fertilitate invazive cu un procent uriaș: 40 la sută!

Cum ajută consumul de roșii? 

Oamenii de știință au găsit 60 de voluntari sănătoși, cu vârstele între 19 și 30 de ani, pentru acest studiu. Timp de 12 săptămâni, 30 dintre ei au luat o pastilă, LactoLycopene, care conținea 14 mg din compusul-minune. Ceilalți 30 de participanți au primit pastile placebo. Mostrele de spermă au fost analizate de la începutul la finalul studiului. Odată cu încheierea celor 12 săptămâni, cei care luaseră pastila aveau o îmbunătățire de 40 la sută a mostrelor.

„Chiar nu ne așteptam ca la finalul studiului să existe o diferență atât de mare în sperma de la bărbații care au luat tableta față de cei care au luat placebo”, a spus coordonatorul studiului, director al departamentului de oncologie și metabolism al Universității din Sheffield, Allan Pacey. „Când am decodificat rezultatele, aproape am căzut din scaunul meu. Îmbunătățirea în morfologie – mărimea și forma spermatozoidului – a fost dramatică”, a adăugat el.

Felul în care ajută compusul respectiv este legat de antioxidanții asociați cu consumul de roșii care servesc pe post de scut și protejează celulele.

Momentan, echipa va testa acest proces pe bărbații care chiar au probleme de fertilitate, pentru a verifica felul în care i-ar putea ajuta consumul de roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *