Deficiența de vitamina B12, responsabilă pentru obezitatea din timpul sarcinii

deficiența de vitamina B12

Obezitatea din timpul sarcinii ar putea fi provocată de o deficiență de vitamina B12, spun rezultatele unui nou studiu, publicat în timpul conferinței anuale a Societății de Endocrinologie, o organizație globală. 

Femeile însărcinate care aveau niveluri scăzute de vitmaina B12 aveau markeri metabolici care indică de obicei o creștere în producția de grăsime, dar și o scădere în descompunerea grăsimii pentru a produce energie. Acest lucru le transmite oamenilor de știință ideea că obezitatea din timpul sarcinii ar putea fi legată de nivelul scăzut al acestei vitamine. Deficiența de vitamina B12 are și tendința de a afecta metabolizarea grăsimilor.

Deficiența de vitamina B12 are efecte de știut

Deci, dacă ești însărcinată și vrei să eviți aceste probleme de sănătate legate de metabolizarea grăsimilor, ar trebui să îți îmbogățești dieta cu alimente pline de vitamina B12. Printre acestea se numără fructe de mare și pește, carne, ouă și produse lactate. Acest micronutrient este esențial pentru multe reacții metabolice care îți țin corpul în stare bună de funcționare. Carbohidrații și alimentele super procesate nu îți oferă nutriția adecvată, mai ales în timpul sarcinii.

În jur de 25 la sută dintre femeile însărcinate suferă de deficiență de vitamina B12 la nivel global. Ceea ce, hai să o spunem pe șleau, e mult prea mult. Și, în același timp, fătul are nevoie de vitamina B12 pentru creștere și dezvoltare.

Jinous Samavat, de la Facultatea de Medicină a Universității din Warwick a investigat felul în care deficiența de vitamina B12 afectează funcționarea celulelor grase – și în culturi de celule, dar și în mostre luate de la femei însărcinate. Rezultatele au arătat că funcția țesutului gras era anormală. Organismele nu puteau descompune grăsimea pentru a o transforma în energie. Dar exista și inflamație crescută.

„Luate împreună, datele noastre arată că deficiența de vitamina B12 poate afecta metabolismul celulelor grase, ceea ce poate duce la o acumulare a grăsimii într-un ritm alert”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *