Dieta bogată în grăsimi modifică microflora și poate provoca insuficiență cardiacă

Dieta bogată în grăsimi modifică microflora și poate provoca insuficiență cardiacă
Citește mai multe articole despre

Dieta bodată în grăsimi îmbogățită cu acizi grași omega 6, precum și înaintarea în vârstă, contribuie major la riscul de a dezvolta diferite boli, printre care diabet și insuficiență cardiacă, potrivit unui studiu realizat la o universitate din Statele Unite.

Înaintarea în vârstă și o alimentație bogată în grăsimi, din care fac parte acizii grași omega 6, cresc riscul de îmbolnăvire.

Mai mulți cercetători de la Universitatea Alabama din Birmingham (SUA) au studiat felul în care îmbătrânirea și alimentația bogată în acizi grași omega 6, generatoare de obezitate, infuențează microflora de la nivelul intestinelor, structura și funcțiile splinei, precum și răspunsul imun față de atacul de cord, folosind cobai.

Conform studiului, dieta bogată în grăsimi și calorii, care poate duce la îngrășare, a distrus compoziția microbiomei intestinale la șoarecii în vârstă. Acest lucru a fost corelat cu dezvoltarea de inflamații în organism, în insuficiența cardiacă acută. De asemenea, a cauzat întreruperi în raporturile dintre celulele implicate în răspunsurile imune, în special raportul dintre neutrofile și leucocite.

Dieta bogată în grăsimi și vârsta – factori critici în apariția insuficienței cardiace

Se știe că alimentația influențează microbii din sistemul intestinal și, prin aceasta, sistemul imunitar. Oamenii de știință au descoperit că dieta bogată în grăsimi și îmbătrânirea duc la modificări ale neutrofilelor și leucocitelor după un atac de cord. Ei au observat, în cazul cobailor, și deformări structurale ale splinei.

Organismele cobailor tineri care au fost testați, deși au fost supuși unei diete generatoare de obezitate, au reușit să reducă inflamația apărută după atacul de cord, deși microflora a fost afectată și în cazul acestora. În schimb, la cobaii în vârstă, atacul de cord a declanșat inflamații ce nu au putut fi soluționate, fiind ulterior asociate cu insuficiența cardiacă.

“Prin urmare, rezultatele arată că dieta bodată în grăsimi dezvoltă un mediu inflamator, chiar și la șoarecii tineri, care se amplifică odată cu vârsta. Studiul subliniază faptul că alimentația și vârsta sunt factori critici, care au un impact diferit odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, mai arată că inima și spina sunt organe care comunică cu sistemul imunitar”, a spus doctor Ganesh Halade, citat de sciencedaily.com.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *