Dieta keto ar putea fi leacul pentru gripă

dieta keto Imagine RitaE de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Chiar dacă este controversată zilele acestea, dieta keto ar putea fi antidotul pentru gripă de care avem nevoie în sezonul rece, ne spun rezultatele unui nou studiu. 

Studiul realizat de celebra Universitate Yale a descoperit că șoarecii de laborator care consumau o dietă keto reușeau să se lupte mai eficient cu gripa, față de ceilalți șoareci, care consumau o dietă bogată în carbohidrați. Cercetarea a fost publicată în jurnalul de specialitate Science Immunology.

Dieta keto include alimente precum carnea roșie, carne de pasăre, pește și anumite legume fără amidon.

Oamenii de știință au fost foarte surprinși să descopere că această dietă activează un subset de celule T localizate în plămâni, pe care comunitatea științifică nu le asociase încă cu reacțiile sistemului imunitar la virusul gripal. Următoarea parte a procesului este creșterea producției de mucus din celulele căilor aeriene care practic pot prinde în capcană virusul gripal, au explicat cercetătorii.

Dieta keto sare în ajutor 

„Aceste descoperiri au fost total neașteptate”, a spus co-autorul senior Akiko Iwasaki, profesor Waldemar Von Zedtwitz de imunobiologie și biologie moleculară, celulară și de dezvoltare.

Dar aceste descoperiri le aparțin unor începători în domeniu, Ryan Molony și Emily Goldberg, care au lucrat în laboratoarele celor doi co-autori seniori. Molony a lucrat cu Iwasaki, iar Goldberg cu Visha Deep Dixit.

„Acest studiu demonstrează că felul în care corpul arde grăsime pentru a produce corpi ketonici din mâncarea pe care o consumăm poate fi un combustibil bun pentru ca sistemul imunitar să se lupte cu virusul gripal”, a declarat Dixit.

Dar nu uitați că dieta keto nu este considerată benefică pentru organism.

Un comentariu

  1. Pingback: Dieta ketogenică - potențial neașteptat în gestionarea rinichiului polichistic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *