Nucile, posibil leac pentru inflamația tractului digestiv

inflamația tractului digestiv Imagine Couleur prin Pixabay
Citește mai multe articole despre

O dietă zilnică în care sunt incluse nucile ar putea ajuta la protejarea corpului tău și ar putea fi un posibil leac pentru inflamația tractului digestiv, potrivit unui nou studiu. 

Cercetarea a fost realizată de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Connecticut. Echipa s-a uitat la efectele nucilor asupra șoarecilor de laborator care sufereau de colită ulcerativă indusă. Dar nu numai. Momentan, un nou studiu este în curs de realizare pe subiecți umani. Acesta analizează efectele nucilor asupra oamenilor care suferă de boli inflamatorii intestinale.

Cercetarea pe șoareci de laborator arată că nucile ajută la protejarea corpului în ceea ce privește inflamația tractului digestiv. Ceea ce e minunat, pentru că nucile sunt disponibile în majoritatea lumii.

Scut anti inflamația tractului digestiv

Când vine vorba de colită ulcerativă, oamenii de știință nu sunt încă siguri dacă nucile protejează corpul împotriva daunelor serioase sau pur și simplu ajută organismul să repare aceste daune.

Șoarecii de laborator au fost hrăniți cu echivalentul a 20-25 de nuci pentru un om, timp de două săptămâni. După acel interval de timp, cercetătorii au notat că animalele aveau mucoasa colonului „îmbunătățită” după dieta bogată în nuci.

Un alt studiu recent arată că nucile ajută la scăderea tensiunii arteriale în cazul persoanelor care prezintă riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *