Mănânci sănătos la serviciu? Contează!

Mănânci sănătos la serviciu? Contează! - 1
Citește mai multe articole despre

Un studiu recent arată că angajații unui spital care mâncau nesănătos la cantină au prezentat cel mai mare risc de a avea o alimentație nesănătoasă și în afara serviciului. Aceștia au și șansele cele mai mari să devină supraponderali sau obezi, comparativ cu cei care mănâncă mai sănătos la job.

Un nou studiu din Jurnalul American de Medicină Preventivă a demonstrat că angajații unui spital dintr-un oraș care mâncau alimentele cele mai puțin sănătoase de la cantina spitalului au fost cei mai predispuși să aibă o alimentație nesănătoasă și în afara programului de muncă, notează Sciencedaily.com. De asemenea, aceștia au prezentat și cel mai mare risc de a deveni supraponderali sau obezi, precum și un risc crescut de a face diabet sau boli cardiovasculare, comparativ cu angajații care au făcut alegeri alimentare mai sănătoase.

Acest studiu arată că, dacă mănânci sănătos la serviciu, cel mai probabil vei avea grijă de alimentația ta și când termini programul de lucru.

Cât de mult contează să mănânci sănătos la serviciu

Cei mai mulți americani petrec jumătate din timpul în care nu dorm la serviciu și consumă mâncare cumpărată de la locul de muncă. Aproape o treime dintre americanii care lucrează sunt obezi, ceea ce le crește riscul de îmbolnăvire.

Rezultatele studiului ar putea duce la adoptarea unor strategii mai eficiente pentru a încuraja angajații să aleagă mâncăruri mai sănătoase și să reducă, astfel, riscul de a dezvolta boli cronice.

La cercetare au participat 602 angajați de la un spital din Massachusetts, persoane care foloseau frecvent cantina spitalului.

Concluziile sunt că, dacă mănânci sănătos la serviciu, vei mânca mai sănătos în general, urmând o dietă echilibrată și vei avea un risc mai mic de a face hipertensiune, prediabet sau diabet, dar și de a ajunge la obezitate.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *