Mestecatul de gumă, un aliat surprinzător pentru dinți

mestecatul de gumă
Citește mai multe articole despre

Mestecatul de gumă după mese ar putea fi un aliat surprinzător pentru prevenirea cariilor, potrivit unei cercetări care a analizat rezultatele a 12 studii în domeniu. 

Un detaliu important de ținut minte este că mestecatul de gumă ajută doar dacă guma nu conține zahăr! Cercetarea care a analizat rezultatele a 12 studii de specialitate publicate în ultimii 50 de ani a fost realizată de cercetători de la King’s College, din Londra. Mestecatul de gumă, atât timp cât este de gumă fără zahăr, ar putea reduce incidența și creșterea cariilor dentare cu până la 28 la sută! E un procent destul de mare, nu-i așa?

„Există un grad considerabil de variabilitate în efectul datelor publicate și studiile incluse au fost în general de calitate moderată”, a spus cercetătorul-șef, profesorul Avijit Banerjee, despre analiză. „Cu toate acestea, am simțit o nevoie clară de a updata și împrospăta cunoștințele curente despre mestecatul de gumă fără zahăr și efectele acestuia asupra cariilor dentare și sănătății orale. Plănuim studii viitoare pentru a determina acceptabilitatea și fezabilitatea folosirii acestei metode în sănătatea publică”, a adăugat el.

Mestecatul de gumă, alături de periaj și ață dentară

Deci, mestecatul de gumă ar putea funcționa pe post de companie pentru periajul dentar și folosirea aței dentare pentru a-ți menține dinții mai sănătoși. Până acum dovezile nu au fost foarte puternice pentru a susține această ipoteză.

„Și stimularea salivei, care poate acționa ca o barieră naturală pentru protecția dinților, și controlul mecanic al plăcii dentare care rezultă din actul mestecării, poate contribui la prevenția cariilor dentare”, a spus profesorul Banerjee. „Guma fără zahăr poate funcționa și ca un purtător pentru ingrediente antibacteriene precum xylitol și sobitol. Până la această analiză, nu existaseră dovezi concluzive care să arate relația dintre încetinirea dezvoltării cariilor și mestecatul de gumă fără zahăr”.

Dacă ai probleme cu respirația, atunci încearcă aceste trucuri! Și, de asemenea, dacă ești preocupat de sănătatea dinților tăi, atunci stai departe de zahăr, pentru că este cea mai mare amenințare pentru dantura ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *