Studiu: mai multe opțiuni vegetariene scad consumul de carne

opțiuni vegetariene Imagine RD LH de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Mai multe opțiuni vegetariene în restaurante și cantine stimulează scăderea consumului de carne, potrivit unei noi cercetări științifice

Studiul publicat recent a fost realizat în Marea Britanie și a analizat vânzările din trei cantine de la pregistioasa Universitate din Cambridge. Echipa de cercetători condusă de Emma Garnett, care ține de aceeași universitate, a strâns date legate de peste 94.000 de preparate vândute în acele cantine, în 2017. Cercetătorii au descoperit că atunci când există mai multe opțiuni vegetariene în meniuri, carnivorii tind să consume mai puțină carne.

Dacă proporția de bucate fără carne creștea de la una la două sau patru opțiuni, vânzările rămâneau aproape constante, adică nimeni nu a plecat să își cumpere mâncare din altă parte. În același timp, studenții și angajații universității aveau tendința de a cumpăra mai puține opțiuni cu carne. În loc, ei preferau opțiuni vegetariene precum „risotto cu ciuperci sălbatice, dovleac la cuptor și roșii”. Vânzările pentru preparate vegetariene au crescut foarte mult, cu între 40-80 la sută.

Opțiuni vegetariene pentru toată lumea

Poate credeți că mai multe persoane au devenit vegetariene pe parcursul studiului. Dar ar trebui să aflați că cercetătorii s-au uitat și la cine a cumpărat bucatele vegetariene. Rezultatele sunt poate un pic surprinzătoare. Ele spun că persoanele care consumau cea mai multă carne în medie sunt cei care au început să se lase tentați de felurile de mâncare vegetariene.

Dar oare există o diferență care depinde de mesele zilei? Potrivit rezultatelor studiului, nu. Cercetătorii nu au găsit dovezi care să demonstreze că aceia care mâncau un prânz vegetarian compensau la cină cu preparate din carne. Dacă la prânz se vindeau multe opțiuni vegetariene, la cină vânzările erau la fel de mari.

Oamenii de știință au notat că mai există și alte variabile în studiu care ar putea influența alegerile consumatorilor, precum prețul relativ al preparatelor vegetariene față de cele pe bază de carne, dar și temperatura de afară.

Autorii studiului sugerează că o creștere în opțiunile vegetariene în general, în restaurante și cantine, ar putea scădea consumul de carne la nivel global. Un lucru important de făcut, din cauza efectelor asupra încălzirii globale.

Dacă sunteți în căutare de mai multe opțiuni vegetariene, avem destule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *