Regimul vegan urmat la 70 de ani vă prelungește viața

regimul vegan
Citește mai multe articole despre

Regimul vegan urmat în jurul vârstei de 70 de ani poate prelungi viața, spune profesorul John Mathers de la Universitatea din Newcastle. 

Mathers a vorbit în fața Camerei Lorzilor de la Parlamentul britanic despre beneficiile pentru sănătate pentru cei care urmează regimul vegan în jurul vârstei de 70 de ani. El a spus că regimul vegan, bazat în totalitate pe produse din plante, ajută la hrănirea microflorei intestinale. Starea acesteia este din ce în ce mai legată de oamenii de știință de sănătate bună sau proastă.

De ce ajută regimul vegan la bătrânețe

Odată cu înaintarea în vârstă, microbiomul, adică totalitatea bacteriilor intestinale, se deteriorează. Și atunci acesta permite unor substanțe diferite din tractul digestiv să ajungă în sânge. Acest proces poate declanșa temuta inflamație, care este considerată de comunitatea științifică drept cauză sau catalist pentru nenumărate probleme de sănătate, precum demență, boli de inimă și cancer.

Mathers, profesor de nutriție, a declarat în discursul său: „O dietă bazată pe produse din plante ar putea fi mai sănătoasă la bătrânețe. Oferă carbohidrații necesari pentru ca bacteriile bune să crească”.

Fructele și legumele sunt bogate în ingrediente indigestibile numite prebiotice. Acestea sunt ca un fertilizator pentru creșterea bacteriilor în tractul digestiv. Ar fi bine să nu le confundăm cu probioticele, care au scopul de a introduce bacterii noi în tractul digestiv.

În aceeași ședință a Camerei Lorzilor a vorbit și Dr. Marina Ezcurra, de la Universitatea din Kent. Ea a spus: „Bacteriile din intestine sunt strâns legate de boli ale bătrâneții, precum boli neurodegenerative, boli cardiovasculare și cancer”.

Prebioticele sunt mai utile pe termen lung decât proioticele. „Ele schimbă tiparul organismelor din intestine, ceea ce continuă și la o vreme după ce persoanele nu mai consumă prebiotice”, a mai spus profesorul Mathers.

Deci regimul vegan este o opțiune bună pentru bătrânețe, pentru că le menține fericite pe acele bacterii atât de importante. Și ține la distanță posibile boli ale bătrâneții cu care nimeni nu ar vrea să se confrunte!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *