Să mâncăm carne roșie sau nu? Rezultate controversate

carne roșie Imagine tomwieden de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Ne-am obișnuit deja cu ideea că ar trebui să mâncăm mai puțină carne roșie. Sau deloc. Dar există cercetători care cred că aceste sfaturi nu sunt bazate pe destule dovezi. 

Noua cercetare, realizată în colaborare de oameni de știință din toată lumea, spune că dovezile sunt prea slabe pentru a justifica sfaturile legate de reducerea consumului de carne roșie și cărnuri procesate, potrivit New York Times. Alți oamenii de știință, din afara studiului, sunt de părere că asemenea concluzii în cercetare, date prea ușor, pot duce la slăbirea încrederii publicului,.

Prea multe studii au făcut legături poate nefondate între carnea roșie și probleme de sănătate precum cancer, boli cardiovasculare și alte boli. Cercetătorii spun că există beneficii foarte mici atunci când reducem consumul de carne de porc sau de vită.

Carne roșie și controversă

„Certitudinea dovezilor pentru aceste reduceri de risc este foarte scăzută”, a spus Bradley Johnson, epidemiolog la Dalhousie University în Canada, lider al grupului care a publicat această lucrare în The Annals of Internal Medicine. Grupul vrea să atragă atenția asupra sfaturilor legate de regimul alimentar, dar și modul în care vorbim despre nutriție zilele acestea.

În mod interesant, cercetarea s-a dovedit a fi la rândul ei foarte controversată. Mai mult, lucrarea publicată recent a fost criticată de specialiștii americani în sănătate publică, precum The American Heart Association, The American Cancer Society și Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *