Schimbarea dietei îți îmbunătățește starea de spirit după 3 săptămâni

schimbarea dietei Imagine congerdesign de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Dacă starea ta de spirit e proastă în majoritatea timpului sau ai simptome de depresie, schimbarea dietei ar putea fi exact ceea ce ai nevoie. Da, această informație nu este cutremurătoare, dar ne dă speranță. 

Un nou studiu a descoperit că simptomele de depresie au scăzut semnificativ pentru tinerii care au participat la el. Rezultatele au fost publicate în jurnalul PLOS ONE. Soluția „dietară” este desigur doar pentru persoane care au simptome ușoare de depresie, nu probleme clinice, care necesită o cu totul altă abordare. Dar studiul a găsit dovezi potrivit cărora limitarea alimentelor procesate în dietă și favorizarea consumului de fructe și legume pot ajuta la reducerea simptomelor de depresie.

Schimbarea dietei luptă cu depresia 

Dincolo de aportul crescut de fructe și legume, ce presupune schimbarea dietei despre care vorbim? Participanții la studiu au mâncat în stilul dietei mediteraneene timp de doar trei săptămâni. Apoi, ei au dat „note” simptomelor de depresie și, potrivit rezultatelor, de la o severitate moderată a depresiei, ei au ajuns la un nivel normal al stării emoționale. De asemenea, participanții au raportat și o scădere a senzațiilor de stres și anxietate după schimbarea dietei.

„Am fost foarte surprinși de rezultate”, a declarat pentru NPR Heather Francis, profesor în neuropsihologie clinică la Universitatea Macquarie din Sydney, Australia. „Cred că următorul pas este să demonstrăm mecanismul fiziologic din spatele ideii că dieta poate ameliora simptomele de anxietate”, a mai spus ea.

În același timp, cei care au fost în grupul de control și nu și-au schimbat dieta nu au avut parte de fluctuații în starea lor de spirit. Ei au continuat să consume alimente procesate, carbohidrați rafinați și alimente pline de zahăr și ca atare au continuat să prezinte o „severitate moderată” a simptomelor de depresie.

Desigur, oricine a avut nenorocul de a avea simptome de depresie știe că tocmai acestea, precum lipsa de energie și lipsa apetitului, sunt cele care de multe ori fac dificilă schimbarea dietei în ceva mult mai sănătos. Dar credem că orice pas spre această schimbare contează, așa că puteți începe prin a adăuga un fruct în coșul de cumpărături și tot așa mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *