Studiu. Prea multe băuturi carbogazoase pot provoca cancer de colon

Studiu. Prea multe băuturi carbogazoase pot provoca cancer de colon
Citește mai multe articole despre

Dacă simți nevoia să bei un suc cu acid în fiecare zi, e cazul să te orientezi spre alte plăceri, mai puțin vinovate. Noi descoperiri medicale arată că dependența de băuturi carbogazoase ar putea avea efecte nedorite asupra sănătății, iar riscul poate merge chiar până la cancer.

Cercetările au început după ce s-a observat o creștere a cazurilor de cancer intestinal la persoanele sub 35 de ani din Statele Unite, a anunțat Lewis Cantley, medic la Universitatea Cornell. Oamenii de știință au descoperit că glucoza și fructoza, care se găsesc în băuturile îndulcite cu sirop de porumb, accelerează creșterea tumorilor intestinale la șoareci.

Consumul de băuturi carbogazoase nu e sănătos

În cadrul studiului, șoarecii predispuși la cancer de colon au fost hrăniți cu sirop de porumb având o cantitate mare de fructoză – echivalentul a mai puțin de o cutie de cola de 330 de mililitri pe zi la om. „Tumora a consumat direct zahărul. Cancerul a folosit fructoza și glucoza, împreună, pentru a-și dubla rata de creștere”, a declarat doctorul Lewis Cantley.

Totuși, studiul a fost realizat pe șoareci condiționați genetic pentru a fi predispuși la cancer. Așadar, este posibil ca rezultatul să nu fie direct aplicabil în cazul oamenilor. Totuși, e bine să reduci pe cât posibil consumul de băuturi carbogazoase și alte produse care conțin sirop de porumb.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *