Suplimentele cu ulei din pește sunt inutile, spun specialiștii

suplimentele cu ulei din pește Imagine monicore de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Potrivit unei analize de amploare legate de eficiența pe care o au suplimentele cu ulei din pește, acestea sunt în mare parte inutile, deci nu ar trebui să vă bazați că vă protejează de probleme cardiovasculare. 

Dr. R. Preston Mason, specialist în medicină cardiovasculară, scrie în Scientific American despre promisiunile false pe care le fac suplimentele cu ulei din pește. Mai ales în legătură cu bolile de inimă și ale sistemului circulator. „După decenii de promisiuni că acestea ‘ar putea’ funcționa, lipsa de dovezi mă duce la concluzia că consumatorii dau bani degeaba”, scrie Mason.

Acesta citează statistici îngrijorătoare care arată că, după ani în care problemele cardiovasculare au fost în scădere, acestea au revenit în forță începând cu 2011. El mai spune că în Statele Unite, peste 19 milioane de persoane iau suplimentele cu ulei din pește în speranța că vor fi protejați. Iar investiția financiară nu este de neglijat. Dacă dăm o căutare rapidă pe Google, putem vedea că acestea se vând și la noi. Există variante care costă 30 de lei pentru 30 de tablete. Sau peste 100 de lei pentru 90 de tablete.

Nu dați banii pe suplimentele cu ulei din pește

Însă textul din Scientific American susține că aceste presupuse beneficii nu au fost demonstrate cu adevărat în urma niciunuia dintre studiile în domeniu.

O analiză a „dovezilor” disponibile până în prezent a fost publicată în Annals of Internal Medicine luna trecută. Aceasta s-a uitat la 24 de suplimente și eficiența lor în ceea ce privește prevenirea bolilor cardiovasculare. Autorii au evaluat 277 de studii care au avut aproape un milion de subiecți  în total.

Rezultatele sunt îngrijorătoare, cu cât suplimentele cu ulei din pește nu sunt un medicament, dar sunt foarte accesibile publicului larg. În același timp ele nu sunt monitorizate de stat în ceea ce privește efectele. Alte studii au aflat că suplimentele acestea au cantitate redusă de acizi grași omega-3 față de ce se susține pe etichetă, un conținut care variază și puritate care nu este verificată. Dar în același timp conțin grăsimi saturate dăunătoare și uleiuri râncede.

Cea mai sigură sursă de acizi grași omega-3 rămâne tot consumul constant de pește. Iată cum puteți găti somon pentru sănătate și savoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *