Vești bune pentru agricultori: programul “Roșia românească” continuă și anul acesta

Roșii Imagine de Kie-ker via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Programul „Roșia românească” are ca scop să încurajeze agricultorii să cultive cât mai multe tomate, astfel încât să găsim în piețe și în supermarketuri marfă autohtonă și să renunțăm la cea de import.

“Roșia românească” le-a dat elan românilor care s-au înscris an de an la acest program și care se pare că vor primi subvenții și anul acesta. Potrivit site-ului știrileprotv.ro, Ministerul Agriculturii lucrează încă la proiectul de act normativ prin care va acorda subvenția și în 2020.

Subvenția de 3 000 de euro de la Ministerul Agriculturii este de bun augur pentru agricultorii care au solarii sau sere cu roșii. Tot site-ul de știri menționat mai sus spune că unii agricultori au folosit banii fie ca să se extindă, fie și-au automatizat serele ca să aibă rod mai bun, fie au achiziționat sisteme de încălzire pentru a oferi recoltă și în sezonul rece.

Consultanții agricoli susțin că „Roșia românească” este un program foarte eficient, care și-a îndeplinit rolul, dovadă fiind faptul că în galantare se găsesc roșii românești. Ei mai spun că la acest program nu trebuie schimbat nimic, din contră, Ministerul Agriculturii trebuie să le ofere agricultorilor și alte asemenea proiecte pentru a susține producția autohtonă.

Programul a debutat în anul 2017. În fiecare an, numărul celor care s-au înscris a crescut, iar la finalul anului trecut, Ministerul Agriculturii a anunțat că în total au fost acordate peste 15.000 de subvenții.

Fermierii au avut de îndeplinit anumite condiții: pentru a beneficia de cei 3 000 de euro, aceștia trebuie să aibă o suprafață de cel puțin 1 000 de metri pătrați, să obțină o recoltă de cel puțin 2 kg de tomate pe metrul pătrat, să fie înregistrați în evidențele Registrului Agricol de care aparțin și să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai și noiembrie-20 decembrie inclusiv.

În loc de concluzie, dacă ți-am făcut poftă și dacă ai câteva roșii prin frigider, iată cum poți obține un preparat delicios fără prea mult efort. Încearcă roșii coapte umplute cu linte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *