Vinul roșu vindecă anxietatea? Ce spune un studiu

vinul roșu vindecă anxietatea Red wine being poured into a stem glass at the table.
Citește mai multe articole despre

Noi studii sugerează că un compus care poate fi găsit în vinul roșu vindecă anxietatea sau depresia, sau cel puțin le ameliorează considerabil. Desigur, dacă suferiți de anxietate sau depresie, e important să știți că nu ar trebui să exagerați cu vinul roșu. Pentru că acel compus poate ajuta, dar alcoolul cu siguranță înrăutățește problemele legate de sănătate mentală. 

Cercetarea a fost realizată de un grup de la Universitatea din Buffalo, dar și de la Universitatea Medicală Xuzhou din China. Ei au decis să se concentreze pe proprietățile unui compus numit resveratrol, găsit în vin roșu, dar și în boabele de struguri. Aceștia au experimentat pe șoricei de laborator și au făcut niște descoperiri interesante. Resveratrol are o interacțiune interesantă cu o enzimă influențată de hormonul stresului.

Datorită acestei interacțiuni, este foarte posibil ca resveratrolul găsit în vinul roșu vindecă anxietatea și depresia sau le ameliorează. Pentru că se luptă cu hormoni ai stresuluui, resveratrol poate ajuta și la rezistența superioară în condiții de stres extrem.

Putem spune că vinul roșu vindecă anxietatea?

Nu prea! Sau chiar deloc. Pentru că resveratrolul din vinul roșu este partea cu acțiune pozitivă asupra stărilor noastre de spirit. Iar alcoolul are tendința să înrăutățească problemele de sănătate mentală.

„Resveratrol ar putea fi o alternativă eficientă când vine vorba de crearea de medicamente care să ajute la tratarea pacienților cu probleme de depresie și anxietate”, a spus Dr. Ying Xu, co-autor al studiului și cercetător asociat la Universitatea din Buffalo, catedra de Farmacie și Studii Farmaceutice.

Cercetătorii speră că vor putea folosi resveratrol pentru a crea o nouă clasă de medicamente antidepresive, care ar putea fi mult mai eficiente decât cele de pe piață la momentul actual, care ajută doar în jur de o treime dintre cei tratați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *