Studiu: Fibrele din semințe de in ajută la slăbit

Studiu: Fibrele din semințe de in ajută la slăbit
Citește mai multe articole despre

Consumul de semințe de in e benefic pentru organism. Un studiu recent arată că fibrele din semințe de in fermentează în stomac, iar efectul lor este benefic asupra sănătății, reducând inclusiv obezitatea.

Studiile realizate pe șoareci au arătat că efectul fermentării semințelor de in în stomac este de a schimba microbiota și de a îmbunătăți metabolismul, protejându-ne astfel de obezitate.

Organismele care trăiesc în tractul digestiv (microbiota tractului gastrointestinal) au un rol important în reglarea greutății și în felul în care organismul procesează zahărul. Fermentarea fibrelor din semințe de in poate provoca schimbări pozitive în sistemul digestiv. Atfel, poate duce la creșterea acizilor grași benefici, iar efectul poate fi scăderea producerii de țesut gras în organism și îmbunătățirea imunității.

Studiul a fost realizat pe șoareci, cărora li s-au administrat patru tipuri de dietă. După 12 săptămâni, cercetătorii au constatat că cei care au mâncat semințe de in erau mai activi fizic și se îngrășaseră mai puțin decât cei cărora li se administrase o alimentație lipsită de fibre și bogată în grăsimi.

“Datele noastre sugerează că fibrele din semințe de in influențează metabolismul prin creșterea consumului de energie și reducerea obezității, precum și prin îmbunătățirea toleranței la glucoză”, au spus cercetătorii, conform Sciencedaily.com.

Semințele de in sunt bogate în fibre, ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol și reduc inflamația colonului.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *