Supă cremă mai bună: 5 sfaturi ca să-ți iasă

supă cremă

Dacă tot e toamnă și iarna se apropie cu viteză, atunci supa cremă e cu siguranță un preparat de bază. Te încălzește pe dinăuntru și te face să te simți mai comfortabil în timpul frigului. 

După mine, cheia pentru o supă cremă ca la carte este consistența. Ideea e să nu fie nici prea lichidă, dar nici prea groasă. Și încă ceva: textura contează. Mie mi-e greu să consum o supă care are fix aceeași textură, așa că încerc tot timpul să fac ceva nou care să facă textura să varieze.

După ce citești acest articol, te trimitem direct la rețetele acestea, care îți arată cât de variate sunt supele cremă pe care le poți face.

5 sfaturi pentru o supă cremă mai bună

1. Pregătește o bază

Componentele principale ale unei supe creme sunt o bază și o legumă. Baza poate fi un roux pe care îl faci cu făină și unt, sau o velută, un sos savuros făcut cu acel roux și zeamă de legume. Dar de asemenea poți înlocui baza cu un agent de îngroșare. Poți folosi smântână grasă sau iaurt grecesc.

2. Prepară ingredientul principal

Acesta poate fi orice dorești: de la cartofi, broccoli, ciuperci, morcovi, conopidă sau o combinație de mai multe. Dar ai grpijă să existe o aromă dominantă. Nu vrei să faci ceva în care gusturile se încalecă unul pe celălalt. Celelalte ingrediente trebuie să fie note subtile.

Spală și taie în cubulețe legumele, ca să se gătească mai rapid.

3. Gătește legumele

Le poți fierbe sau blanșa pe legume, depinde de cât timp ai la dispoziție. Blanșarea e excelentă pentru că îți lasă destui nutrimenți, arome și o culoare vibrantă. Scufundă legumele în apă care fierbe, gătește-le puțin și apoi acoperă-le cu apă cu gheață, pentru a opri abrupt procesul de gătire.

O altă opțiune este să sotezi legumele într-o tigaie, cu puțin unt și cu niște usturoi. Astfel, aroma se va îmbogăți cu un nou strat.

4. Treci la blender

Mixează baza și legumele în blender. După aceea, poți strecura supa printr-o sită, în caz că există bucăți de legume neomogenizate. Doar facem o supă cremă, nu?

 5. Adaugă puțină textură

Așa cum ziceam la început, simt nevoia de niște extra textură atunci când fac o supă cremă. Dacă nu ești vegetariană, poți prăji puțin bacon și apoi să îl tai în bucăți și să îl adaugi în supă. Sau poți merge pe ideea clasică și să folosești crutoane.

De asemenea poți adăuga nuci și semințe, care vor face ca supa cremă să fie și mai nutritivă! Nu te sfii să folosești și niște verdeață proaspătă, pe deasupra! Fulgii de ardei iute sunt opționali, dar sarea și piperul nu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *