Dacă sezonul rece ți-a stârnit pofta pentru o supă delicioasă, atunci poate e momentul să trecem în revistă toate modurile prin care să te asiguri că o să-ți iasă.
O supă delicioasă făcută în casă îți poate fi cel mai bun prieten odată ce se răcește vremea. Nu numai că are un efect de încălzire, dar zeama conține și acele vitamine și minerale de care ai nevoie pentru a-ți întări sistemul imunitar. Așa că, pune-te sub o pătură și bucură-te de bolul cu supă pe care ți l-ai făcut urmând aceste sfaturi de mai jos.
Dar, până atunci, să știi că nu-ți recomandăm să faci supe-instant. Pe lângă aromele artificiale, ele sunt și alimente procesate care nu-ți aduc atâtea beneficii și ar fi bine să le eviți (în limita posibilităților, desigur).
3 sfaturi pentru o supă delicioasă
1. Nu exagera cu aromele
Încearcă să nu folosești cuburi din acelea care dau mai multă aromă, pentru că gustul ajunge să-ți domine toată supa și cu siguranță nu este atât de sănătos rezultatul. Și nici nu exagera cu condimente și verdețuri. Alege 2-3 și lasă-le să își imprime aroma în toată zeama. Vrei să savurezi, nu să ai papilele gustative confuze în legătură cu ce mănânci. Sarea și piperul însă sunt musai.
Dacă poți, alege verdețuri proaspete, pe care să le adaugi la final într-o supă delicioasă, ca să nu se ofilească. Și apoi mai poți selecta un ingredient precum turmeric, tarhon, cimbru, coriandru și tot așa.
2. Legume proaspete, nu congelate
Da, legumele congelate sunt foarte sănătoase, dar e de asemenea adevărat că nu dau foarte bine în supă. Folosește legume proaspete precum ceapă, usturoi, țelină, ardei gras și morcovi. Adaugă mai multe arome decât cele congelate. Dacă vrei să duci totul un pas mai departe, le poți sota în puțin unt și vei crea o nebunie.
3. Cât o gătești?
Există legume „moi” și legume „tari”. De aceea, unele se gătesc mai repede decât altele. Și cred că nu vrei să ai o supă cu legume care nu sunt gătite bine sau unele care s-au făcut deja piure în zeamă. De aceea, atunci când faci supa, ai grijă să iei în considerare timpul de pregătire al fiecărei legume. Dovleceii, varza kale, mazărea și broccoli se gătesc mult mai repede decât morcovii, țelina și cartofii. Dar dacă le tai în cubulețe mici pe legumele tari, și acestea se vor găti destul de repede. Adaugă legumele pe rând, ca să fie perfect gătite în același moment. Și acesta este unul din secretele pentru o supă delicioasă.
Încearcă să gătești această supă delicioasă de ciuperci shimeji. Este una dintre preferatele noastre.