Turmeric și piper negru: o combinație de nota 10

turmeric și piper Imagine M Ameen de la Pixabay
Citește mai multe articole despre

Turmeric și piper negru împreună? Da, se pare, potrivit studiilor științifice, că cele două sunt o combinație excelentă pe care merită să o pui în valoare. Și nu vorbim neapărat de gust aici. Mai mult de beneficiile pentru sănătate. 

Oamenii de știință au descoperit recent că e bine să folosim turmeric și piper negru în același fel de mâncare, pentru că cele două lucrează în simbioză și își fac mai eficiente substanțele active pe care le conțin. Sigur ai auzit deja despre turmeric și câte beneficii pentru sănătate are. De la antioxidanți la proprietățile anti-inflamatoare, acest condiment e foarte bun pentru noi. Și se pare că piperul negru este un companion natural în bucate, pentru că amplifică efectele pozitive ale turmericului asupra corpului tău.

Știința încă mai explorează beneficiile de sănătate ale turmericului și rezultatele sunt încurajatoare.

Ambele condimente au efecte pozitive asupra organismului. Este vorba de ingrediente active găsite în turmeric și piper negru care îți întăresc corpul și sistemul imunitar.

Așa că nu uita să adaugi turmeric și piper negru la acest tofu pe grătar cu orez și sos verde.

De ce să adaugi și turmeric și piper

Cel mai potent compus din turmeric, curcuminul, este un antioxidant puternic și are proprietăți anti-inflamatoare considerabile. Există doar o problemă: el nu este foarte bine absorbit în organism. Ceea ce înseamnă că, atunci când îl consumi pe cont propriu, nu îți aduce foarte multe beneficii.

Și aici intră piperul negru, care conține piperină, un compus bioactiv care ajută la ameliorarea grețurilor, durerilor de cap și a digestiei proaste. Și acesta are proprietăți anti-inflamatoare. Deci te poți bucura de doi agenți anti-inflamatori în aceeași masă! Mai mult, însă, se pare că piperina ajută la absorbția mai bună a curcuminului în organism. Cu aproximativ 2.000 la sută!

Oamenii de știință cred că piperina ajută curcuminul să fie absorbit în două moduri distincte: îl ajută să treacă prin peretele intestinal și să ajungă în sânge. Dar, în același timp, ajută la încetinirea procesării curcuminului în ficat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *