Cel mai nou truc în bucătărie: usturoi curățat în apă fierbinte

usturoi Imagine de Anrita1705 via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Usturoiul este o plantă medicinală, aliment și condiment, un bulb alcătuit din mai mulți “căței”, care la rândul lor sunt înveliți individual. Greu de curățat. Dacă nu știi cum.

Există o mulțime de trucuri care mai de care mai eficiente pentru a curăța usturoiul, unul dintre cele mai cunoscute alimente “antisociale”. Fiecare om îl curăță în felul lui, fie că alege să îl zdrobească cu ajutorul unui cuțit, fie că îl freacă în palme, videoclipurile virale de pe internet sunt nenumărate.

Usturoiul e medicament, aliment, leac, magie, statement, religie națională în România. Află totul despre usturoi din materialul de mai jos:

Usturoiul, religia națională a românilor

Cu ce se mănâncă însă noul trend culinar, moda de a curăța usturoiul în apă fierbinte? Acestă nouă tehnică a devenit cunoscută datorită chef-ului Nadiya Hussain, câștigătoarea unui celebru show de gătit din Marea Britanie. Curățarea cățeilor de usturoi într-un bol cu apă fierbinte este noul trend culinar care a luat cu asalt internetul.

Deși nu este tocmai un truc nou, având în vedere că el circulă pe internet de câțiva ani, oamenii l-au adoptat cu entuziasm după ce l-au văzut în cel mai recent documentar al Nadiyei și au decis să îl pună în aplicare. Tot ce trebuie să faci este să pui apă la fiert, iar mai apoi, după ce a dat în clocot, să o torni peste cățeii de usturoi.

După numai un minut de așteptare, cățeii pot fi decojiți mult mai rapid. Este un truc care funcționează, dar faptul că trebuie să stai să fierbi apa, să aștepți ca usturoiul să se înmoaie, cu siguranță îi va descuraja pe mulți să folosească acest truc, care a câștigat atât de multă popularitate în ultimul timp.

Chiar dacă, așa cum am spus și mai sus, este o metodă care funcționează, trebuie să îți spunem că te vei arde puțin la degete și este posibil să ajungi rapid la concluzia că nu este cea mai eficientă metodă pe care o poți folosi.

3 căței de usturoi, având aproximativ 9 grame, oferă 13 calorii și 1% din valoarea zilnică recomandată de proteine și fibre.

Până în prezent nu sunt cunoscute efecte secundare ale usturoiului în consumul zilnic. Deși pot exista cazuri când apare balonarea, atunci când este consumat pe stomacul gol, usturoiul este un aliment sigur, cu multiple beneficii pentru sănătate. Cele mai frecvente efecte secundare ale usturoiului sunt respirația specifică și mirosul corporal neplăcut, dar există și în acest caz soluții rapide și la îndemână:

Ai respirație cu miros de usturoi? Câteva idei cum să scapi de ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *