Viață de student – cum să gătești rapid mese delicioase și sănătoase?

Studenți gătind Foto de Edgar Castrejon via Unsplash
Citește mai multe articole despre

Prinși între cursuri, hobby-uri și ieșiri cu prietenii, mulți studenți sunt presați de timp mai mereu, astfel că se întâmplă ca mesele să fie constituite dintr-un produs de patiserie sau ceva servit rapid. Iar alimentația corectă nu doar că ar trebui să fie o prioritate, însă în perioada de studenție obiceiurile sănătoase contribuie la performanță și te ajută să reacționezi pozitiv în perioadele stresante.

Ce trebuie să faci pentru a te asigura că mănânci sănătos?

Bineînțeles că nu există reguli stricte, dar poți să îți însușești câteva obiceiuri care vor contribui la crearea unui sistem de mese corect:

Mănâncă dimineața

Pe lângă faptul că este extrem de important să mănânci ceva înainte de începerea unei zile solicitante, micul dejun se prepară rapid, fie că locuiești la cămin sau într-un apartament unde dispui de o bucătărie cu toate dotările. Un bol cu cereale, o gustare cu avocado, un smoothie cu fructele preferate, o omletă – toate acestea pot fi prima ta masă gustoasă. Poți încerca omleta și altfel, ai aici câteva rețete de sandvișuri toast.

Viață de student - cum să gătești rapid mese delicioase și sănătoase? - 1

Foto via Pexels

Asigură-te că ai un stoc de gustări sănătoase

Nu îți dorești să ți se facă poftă sau foame în timp ce înveți, lucrezi la un proiect sau în timp ce savurezi paginile unei cărți. Pune pe lista de cumpărături legumele, fructele, nucile și semințele și vei avea zilnic o porție de gustări sănătoase. Vremea de afară nu trebuie să întrerupă perioadele în care te hrănești sănătos, poți prelua câteva idei gustări sănătoase chiar și în timpul sezonului rece și din acest text.

Limitează excesele, consumul de zahăr și sare

Chipsuri, sărățele, ciocolată, alte deserturi și „gustări” interzise – va trebui să te desparți treptat de ele, deoarece conțin o cantitate nesănătoasă de zahăr și sare, plus alte substanțe dăunătoare. Vestea bună este că poți găsi un înlocuitor sănătos pentru fiecare dintre cele pe care le preferi: chipsuri preparate la cuptor din cartof dulce, zucchini, măr. Ca deserturi, poți începe să pregătești rețete simple, de exemplu salate de fructe, budincă de tapioca.

Cum poți găti rapid mese delicioase și sănătoase?

Organizează-te și cumpără ce ai nevoie

Pentru a deveni un magician în prepararea meselor sănătoase nu trebuie să ai un talent aparte, ci trebuie doar să te disciplinezi. Mese delicioase și rapide poți pregăti atunci când ai tot ce îți trebuie, te poți inspira de aici când alcătuiești lista de cumpărături. La cumpărături este recomandat să mergi o dată pe săptămână, iar pentru fructe și legume mai poți merge rapid, după cursuri, atunci când ai nevoie.

Viață de student - cum să gătești rapid mese delicioase și sănătoase? - 2

Foto de Artem Beliaikin via Pexels

Folosește toate ingredientele și alimentele cumpărate

Nu este vorba doar despre consum responsabil și despre reducerea risipei alimentare, dar poți deveni destul de creativ atunci când trebuie să folosești ultimele legume și conserve pe care le mai ai în frigider. Preparatele sănătoase nu este necesită ingrediente sofisticate, salatele te vor salva întotdeauna, iar pentru supe poți să folosești ce legume mai găsești prin frigider. Rețetele noastre de supă te vor ajuta să începi să gătești rapid și gustos, cu un minim de ingrediente, iar pentru ceva mai consistent și deserturi, ți-am mai pregătit câteva idei aici.

Alte întrebări? Sugestii? Recomandări din experiența proprie? Abia așteptăm să ni le împărtășești în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *