Viața dincolo de shaorma – 10 idei de toppinguri de pus pe lipie

Viața dincolo de shaorma - 10 idei de toppinguri de pus pe lipie
    Citește și alte articole legate de

Cumperi vreodată lipie arăbească sau o mănânci doar când îți iei shaorma din oraș? Dacă o mănânci rar, îți propunem să reconsideri ideea, pentru că, dacă improvizezi cu câteva toppinguri de pus pe lipie, îți poți face super rapid niște mese delicioase.

Înainte să mănânc shaorma făcută în casă, din ingrediente vegetariene, nu am luat în calcul că pot să cumpăr lipie arăbească și să inventez tot felul de sandvișuri. Se întâmpla acum câțiva ani, la aniversarea unei prietene. După aceea, am început să cumpăr lipii. Dacă cumperi o pungă, dar știi că nu le vei mânca rapid pe toate, le poți păstra în congelator.

Lipiile sunt ca o pânză albă, doar că în bucătărie, nu în atelierul de pictură. Poți să pui pe ele cam orice, indiferent că le dai la cuptor sau nu, și vei avea o masă super rapidă.

De obicei, atunci când nu am prea mult timp la dispoziție, dar îmi este foame, arunc o privire la ce mai am prin frigider și fac tot felul de combinații cu alimente pe care le consider complementare ca gust și textură. Una dintre combinațiile preferate este cea de hummus cu felii de castravete și semințe de rodie. Dar uneori folosesc, ca toppinguri de pus pe lipie, friptură rămasă din ziua anterioară sau ciuperci prăjite. Am grijă ca, de fiecare dată, să pun și un sos, ca să nu fie sandvișul prea uscat.

Iată câteva idei de toppinguri de pus pe lipie. Oricum, simte-te liber să improvizezi oricât de mult. Nu ai cu ce să dai greș!

Viața dincolo de shaorma - 10 idei de toppinguri de pus pe lipie

10 idei de toppinguri de pus pe lipie

  • Brânză cu mucegai, ceapă caramelizată, pere și oțet balsamic.
  • Sos pentru pizza, mozzarella, ceapă și ardei gras roșu.
  • Jumări de ouă, roșii, baby spanac și brânză.
  • Carne tocată gătită, boabe de fasole, ardei gras verde tocat mărunt, roșii, ceapă, brânză Cheddar – completate de alte toppinguri de pus pe lipie, dar după ce o scoți din cuptor: sos salsa și smântână.
  • Brânză de capră, smochine, rucola și prosciutto.
  • Pui la grătar, tăiat feliuțe, ceapă verde, cașcaval.
  • Sos pesto, bacon, roșii cherry, parmezan.
  • Bacon, spanac, brânză. După ce pui toate acestea pe lipie și o dai la cuptor, fă niște ouă ochiuri și pune-le peste lipii când sunt gata scoase din cuptor.
  • Piure de cartofi, bacon, ceapă verde, brânză Cheddar.
  • Sfeclă roșie, roșii, rucola și brânză de capră. După ce le scoți din cuptor, stropește cu oțet balsamic.

Cum să procedezi când dai lipia la cuptor

Îți recomand să ungi lipia cu puțin ulei de măsline și să presari un praf de sare de mare înainte de a adăuga celelalte toppinguri pentru lipie. În funcție de combinația de alimente, poți pune și pudră de usturoi.

Dacă dai lipia la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, nu o scăpa din ochi, ca să îți dai seama când e cazul să o scoți. Verific-o la opt minute după ce ai pus-o la cuptor. Dacă i-ai pus doar sos și brânză, probabil că va fi deja gata. Pentru alte toppinguri timpul de gătire poate fi mai mare, deci trebuie să-ți folosești logica.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *