Cozonac cu spanac și brânză

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 50 de minute
  • 4 porții

Deși are forma unui cozonac, nu este dulce. Totuși acesta poate fi următorul tău mic dejun sau supliment-garnitură pe lângă o cărniță. Cu siguranță se va face remarcat datorită umpluturii sale, o reușită combinație de spanac și brânză de vaci. Încearcă și tu să-ți prepari cozonacul ne-cozonac. Îți ia mai puțin de 2 ore.

Ingrediente necesare pentru cozonac cu spanac și brânză

Pentru aluat:
3 ½ căni făină
sare
1 linguriță zahăr
¼ cană ulei
1 albuș
¼ cană lapte
Pentru umplutură:
1 linguriță ulei
½ kg spanac congelat
3/4 brânză de vaci
1 ou
sare
piper
1 gălbenuș, bătut (pentru glazură)

Cum să prepari cozonac cu spanac și brânză

Pentru aluat:

  1. Adaugă făina, sarea (după gust), zahărul, uleiul, albușul și laptele în bolul mixerului pentru aluat. Mixează până când obții un aluat.
  2. Lasă-l la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură:

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic.
  2. Adaugă spanacul, amestecă și gătește 3 minute.
  3. Transferă spanacul gătit într-un castron, adaugă brânza de vaci și oul, apoi asezonează cu sare și piper. Omogenizează.

Pentru chec:

  1. Taie aluatul în 2 jumătăți egale. Întinde una din ele cu făcălețul.
  2. Adaugă jumătate din compoziția de spanac și brânză pe aluatul întins. Rulează.
  3. Procedează la fel cu aluatul și compoziția rămase.
  4. Împletește cele două rulouri, apoi transferă-le într-o formă de copt pentru cozonac.
  5. Unge cu gălbenușul și bagă la cuptor 50 minute la 200⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *