Acadele în foiță de aur cu cireșe și nuci
Pentru aceste acadele nu este nevoie să te atingi de cuptor sau de aragaz. Sunt acadele „obraznice” din biscuiți și nuci, umplute cu cireșe maraschino înmuiate în rom alb. Le-am mai și aurit, ca pentru ocaziile speciale, iar pe o parte le-am dat prin fistic. Dacă renunți la romul alb sunt numai bune și pentru cei mici. Nici aurul nu-și are sensul dacă sunt pentru copii. Ei văd altfel lumea…
Ingrediente necesare pentru acadele în foiță de aur cu cireșe și nuci
100-150 grame cireșe maraschino
rom alb
250-300 grame biscuiți
200 grame nuci
2 linguri cacao pudră
100 grame zahăr pudră
50 grame unt topit
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri lapte
foiță de aur comestibilă
fistic, zdrobit
Cum să prepari acadele în foiță de aur cu cireșe și nuci
- Pune cireșele într-un castron mai mic, acoperă-le cu rom alb și lasă-le la înmuiat.
- Zdrobește la mixer biscuiții împreună cu nucile.
- Transferă într-un castron, adaugă cacaoa și zahărul pudră și amestecă.
- Toarnă untul topit și esența de vanilie și amestecă. Adaugă și laptele și omogenizează.
- Lasă la frigider 10 minute.
- Folosește aluatul pentru a forma bile, adăugând în fiecare câte o cireașă maraschino.
- Fixează în fiecare bilă câte un bețișor pentru acadele, apoi lasă-le la frigider pentru încă 10 minute.
- Așază cu grijă foițe de aur pe suprafața apei într-un castron și scufundă o parte dintre acadele “aurindu-le”.
- Pe celelalte le poți tăvăli prin fisticul zdrobit.