Ingrediente necesare pentru acadele în foiță de aur cu cireșe și nuci
100-150 grame cireșe maraschino
rom alb
250-300 grame biscuiți
200 grame nuci
2 linguri cacao pudră
100 grame zahăr pudră
50 grame unt topit
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri lapte
foiță de aur comestibilă
fistic, zdrobit
Cum să gătești acadele în foiță de aur cu cireșe și nuci
- Pune cireșele într-un castron mai mic, acoperă-le cu rom alb și lasă-le la înmuiat.
- Zdrobește la mixer biscuiții împreună cu nucile.
- Transferă într-un castron, adaugă cacaoa și zahărul pudră și amestecă.
- Toarnă untul topit și esența de vanilie și amestecă. Adaugă și laptele și omogenizează.
- Lasă la frigider 10 minute.
- Folosește aluatul pentru a forma bile, adăugând în fiecare câte o cireașă maraschino.
- Fixează în fiecare bilă câte un bețișor pentru acadele, apoi lasă-le la frigider pentru încă 10 minute.
- Așază cu grijă foițe de aur pe suprafața apei într-un castron și scufundă o parte dintre acadele “aurindu-le”.
- Pe celelalte le poți tăvăli prin fisticul zdrobit.