Aluat clasic pentru pâine

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 20 de minute
  • 8 porții

Sigur, să faci o pâine acasă de la zero nu este chiar floare la ureche. Dar asta nu înseamnă că nu putem încerca, măcar din când în când. Poate durează puțin, dar la final sigur merită, pentru nimic nu se compară cu gustul pâinii făcute în casă. Și nici cu acea crustă!

Ingrediente necesare pentru aluat clasic pentru pâine

650 ml apă caldă

2 linguri zahăr

1 linguriță drojdie uscată

1 linguriță sare

1 kg făină

1 lingură ulei de măsline

Cum să gătești aluat clasic pentru pâine

  1. Adaugă drojdia și zahărul în apă caldă și amestecă bine.
  2. Răstoarnă făina pe bancul de lucru și formează o gaură în mijlocul făinii, cu aspectul unei fântâni.
  3. Adaugă un praf de sare și toarnă amestecul lichid.
  4. Amestecă ușor cu o linguriță, pentru a aduce făina din exterior în interior. Fă-o până când se absoarbe lichidul.
  5. Frământă aluatul folosind vârful degetelor la început, crescând treptat în intensitate.
  6. Continuă să frămânți până când obții un aluat omogen și elastic. Dă-i acestuia o formă rotundă.
  7. Toarnă puțin ulei de măsline într-un bol și adaugă aluatul. Acoperă-l cu folie și lasă-l să crească timp de 45 de minute.
  8. Scoate aluatul și mai frământă-l puțin, pregătindu-i forma pentru a fi băgat în tavă.
  9. Adaugă aluatul în tava de copt și coace-l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *