Ingrediente necesare pentru aluat clasic pentru pâine
650 ml apă caldă
2 linguri zahăr
1 linguriță drojdie uscată
1 linguriță sare
1 kg făină
1 lingură ulei de măsline
Cum să gătești aluat clasic pentru pâine
- Adaugă drojdia și zahărul în apă caldă și amestecă bine.
- Răstoarnă făina pe bancul de lucru și formează o gaură în mijlocul făinii, cu aspectul unei fântâni.
- Adaugă un praf de sare și toarnă amestecul lichid.
- Amestecă ușor cu o linguriță, pentru a aduce făina din exterior în interior. Fă-o până când se absoarbe lichidul.
- Frământă aluatul folosind vârful degetelor la început, crescând treptat în intensitate.
- Continuă să frămânți până când obții un aluat omogen și elastic. Dă-i acestuia o formă rotundă.
- Toarnă puțin ulei de măsline într-un bol și adaugă aluatul. Acoperă-l cu folie și lasă-l să crească timp de 45 de minute.
- Scoate aluatul și mai frământă-l puțin, pregătindu-i forma pentru a fi băgat în tavă.
- Adaugă aluatul în tava de copt și coace-l.