Aluat clasic pentru pizza

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 4 porții

Nu este bine să știi să-ți faci singur o pizza cu ce vrei tu? Normal că da, mai ales că nici nu este greu. Dar mai întâi trebuie să știi cum se prepară un aluat simplu pentru pizza. Ai nevoie doar de puțin timp și răbdare. Urmează pașii și vei afla.

Ingrediente necesare pentru aluat clasic pentru pizza

1 1/2 cană apă caldă

15 grame drojdie uscată activă

2 linguri zahăr

1/3 cană ulei de măsline

1 linguriță sare

4 căni făină

Cum să gătești aluat clasic pentru pizza

  1. Toarnă apa călduță într-un castron, adaugă drojdia și așteaptă 10 minute până când aceasta începe să formeze bule.
  2. Completează cu zahărul, sarea și un sfert de cană de ulei de măsline, apoi amestecă.
  3. Varsă făina într-un bol mare, apoi fă un adâncitură în mijlocul ei, cu aspectul unei fântâni.
  4. Toarnă câte puțin din amestecul de drojdie în această fântână și amestecă până se absoarbe cu totul în făină și se formează un aluat.
  5. Unge un bol cu uleiul de măsline rămas, transferă aluatul în acesta, acoperă-l cu folie de plastic și lasă să crească 60 de minute.
  6. Ia cam 1/3 din aluat, presară cu un pic de făină și frământă-l. (Întregul aluat ajunge cam pentru 3 blaturi de pizza.)
  7. Întinde aluatul cu făcălețul, dându-i o formă rotundă cu diametrul de aproximativ 30 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *