Ingrediente necesare pentru aluat clasic pentru pizza
1 ½ cană apă caldă
15 grame drojdie uscată activă
2 linguri zahăr
⅓ cană ulei de măsline
1 linguriță sare
4 căni făină
Cum să gătești aluat clasic pentru pizza
- Toarnă apa călduță într-un castron, adaugă drojdia și așteaptă 10 minute până când aceasta începe să formeze bule.
- Completează cu zahărul, sarea și un sfert de cană de ulei de măsline, apoi amestecă.
- Varsă făina într-un bol mare, apoi fă un adâncitură în mijlocul ei, cu aspectul unei fântâni.
- Toarnă câte puțin din amestecul de drojdie în această fântână și amestecă până se absoarbe cu totul în făină și se formează un aluat.
- Unge un bol cu uleiul de măsline rămas, transferă aluatul în acesta, acoperă-l cu folie de plastic și lasă să crească 60 de minute.
- Ia cam 1/3 din aluat, presară cu un pic de făină și frământă-l. (Întregul aluat ajunge cam pentru 3 blaturi de pizza.)
- Întinde aluatul cu făcălețul, dându-i o formă rotundă cu diametrul de aproximativ 30 cm.