Aluat opărit pentru eclere și choux
Bineînțeles că eclerul poate fi considerat cu ușurință una dintre cele mai gustoase prăjituri create vreodată. Având în vedere originea sa, nici nu e mare surpriză. Dar dacă încercați să pregătiți singuri așa ceva? E ușor, întâi aluatul! Haideți să vedem.
Ingrediente necesare pentru aluat opărit pentru eclere și choux
½ cană lapte
½ cană apă
½ linguriță sare
1 linguriță zahăr
300 grame unt
1 ¼ cană făină
3 ouă
Cum să prepari aluat opărit pentru eclere și choux
- Toarnă laptele și apa într-o oală, adaugă sarea, zahărul și untul. Gătește la foc mic, amestecând încontinuu până se topește untul și se omogenizează amestecul.
- Ia de pe foc și adaugă făina. Amestecă până se absoarbe tot lichidul, apoi lasă să se răcească la temperatura camerei.
- Transferă compoziția într-un mixer pentru aluat. Omogenizează adăugând treptat și ouăle.