Aluat opărit pentru eclere și choux

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 8 porții

Bineînțeles că eclerul poate fi considerat cu ușurință una dintre cele mai gustoase prăjituri create vreodată. Având în vedere originea sa, nici nu e mare surpriză. Dar dacă încercați să pregătiți singuri așa ceva? E ușor, întâi aluatul! Haideți să vedem.

Ingrediente necesare pentru aluat opărit pentru eclere și choux

1/2 cană lapte

1/2 cană apă

1/2 linguriță sare

1 linguriță zahăr

300 grame unt

1 1/4 cană făină

3 ouă

Cum să gătești aluat opărit pentru eclere și choux

  1. Toarnă laptele și apa într-o oală, adaugă sarea, zahărul și untul. Gătește la foc mic, amestecând încontinuu până se topește untul și se omogenizează amestecul.
  2. Ia de pe foc și adaugă făina. Amestecă până se absoarbe tot lichidul, apoi lasă să se răcească la temperatura camerei.
  3. Transferă compoziția într-un mixer pentru aluat. Omogenizează adăugând treptat și ouăle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *