Aluat pentru plăcintă

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Știm cu toții că plăcintele nu sunt tocmai ușor de preparat. Chiar dacă nu vă ies de la prima încercare, nu este un capăt de lume așa că mergeți înainte. Noi vă arătăm azi pasul unu și poate cel mai important: cum să faceți aluatul. Haideți la treabă!

Ingrediente necesare pentru aluat pentru plăcintă

1 cană apă călduță

1 lingură zahăr pudră

50 grame drojdie proaspătă

1 kg făină

1 linguriță sare

1/2 cană ulei vegetal

1 ou

1 linguriță ulei de măsline

 

Aluat pentru plăcintă - mod de preparare

  1. Amestecă o cană de apă călduță cu 2 lingurițe de făină, cu zahărul pudră și drojdia. Omogenizează, apoi lasă deoparte 15 minute.
  2. Strecoară făina în bolul unui mixer pentru aluaturi, adaugă sarea și uleiul, apoi amestecă.
  3. Adaugă compoziția de drojdie și oul, apoi continuă omogenizarea până obții un aluat.
  4. Folosește 1/2 de linguriță de ulei de măsline pentru a unge un castron nou, transferă aluatul în acesta și unge-l cu uleiul rămas. Acoperă cu un prosop de bucătărie și lasă la dospit 1 oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *