Aluat pentru tarte dulci

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Vă e poftă de ceva dulce? Haideți să facem împreună o tartă. Până să ajungem însă la umplutură, trebuie să ne ocupăm de partea mai grea, și anume aluatul. Dacă vreți să îl faceți voi acasă e perfect, fiindcă avem aici o rețetă perfectă. Aluatul este gata cam în 90 de minute și este numai bun a fi umplut cu ingrediente dulci.

Ingrediente necesare pentru aluat pentru tarte dulci

1 gălbenuș de ou

1 linguriță esență de vanilie

2 linguri apă rece

200 grame făină

75 grame zahăr pudră

½ linguriță zahăr

120 grame unt

Cum să prepari aluat pentru tarte dulci

  1. Adaugă gălbenușul de ou și esența de vanilie într-un bol de dimensiune mică. Toarnă apa caldă și amestecă cu o linguriță.
  2. Apoi, adaugă făina într-un bol mare, împreună cu zahărul pudră și sarea. Amestecă cu o spatulă și adaugă untul.
  3. Amestecă bine cu mâinile până când obții un aluat sfărâmicios. Încorporează apoi și amestecul lichid de gălbenuș.
  4. Frământă aluatul până când obții o formă rotundă omogenă.
  5. Înfășoară aluatul în folie de plastic și dă-l la frigider pentru 60 de minute.
  6. Scoate aluatul din frigider, dă-i folia la o parte și întinde-l cu un făcăleț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *