Aluat pentru tarte dulci
Vă e poftă de ceva dulce? Haideți să facem împreună o tartă. Până să ajungem însă la umplutură, trebuie să ne ocupăm de partea mai grea, și anume aluatul. Dacă vreți să îl faceți voi acasă e perfect, fiindcă avem aici o rețetă perfectă. Aluatul este gata cam în 90 de minute și este numai bun a fi umplut cu ingrediente dulci.
Ingrediente necesare pentru aluat pentru tarte dulci
1 gălbenuș de ou
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri apă rece
200 grame făină
75 grame zahăr pudră
½ linguriță zahăr
120 grame unt
Cum să prepari aluat pentru tarte dulci
- Adaugă gălbenușul de ou și esența de vanilie într-un bol de dimensiune mică. Toarnă apa caldă și amestecă cu o linguriță.
- Apoi, adaugă făina într-un bol mare, împreună cu zahărul pudră și sarea. Amestecă cu o spatulă și adaugă untul.
- Amestecă bine cu mâinile până când obții un aluat sfărâmicios. Încorporează apoi și amestecul lichid de gălbenuș.
- Frământă aluatul până când obții o formă rotundă omogenă.
- Înfășoară aluatul în folie de plastic și dă-l la frigider pentru 60 de minute.
- Scoate aluatul din frigider, dă-i folia la o parte și întinde-l cu un făcăleț.