Ingrediente necesare pentru aluat pentru tarte dulci
1 gălbenuș de ou
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri apă rece
200 grame făină
75 grame zahăr pudră
½ linguriță zahăr
120 grame unt
Cum să gătești aluat pentru tarte dulci
- Adaugă gălbenușul de ou și esența de vanilie într-un bol de dimensiune mică. Toarnă apa caldă și amestecă cu o linguriță.
- Apoi, adaugă făina într-un bol mare, împreună cu zahărul pudră și sarea. Amestecă cu o spatulă și adaugă untul.
- Amestecă bine cu mâinile până când obții un aluat sfărâmicios. Încorporează apoi și amestecul lichid de gălbenuș.
- Frământă aluatul până când obții o formă rotundă omogenă.
- Înfășoară aluatul în folie de plastic și dă-l la frigider pentru 60 de minute.
- Scoate aluatul din frigider, dă-i folia la o parte și întinde-l cu un făcăleț.