Ingrediente necesare pentru antricot de vită cu sos de vin roșu
3 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă roșie, cubulețe
1 cană vin roșu
2 lingurițe oțet din vin roșu
⅓ cană supă de vită
sare
piper
½ kg rib-eye (antricot de vită) 2 bucăți
sare
piper
½ cană ciuperci porcini, mărunțite
Cum să gătești antricot de vită cu sos de vin roșu
- Într-o cratiță, călește ceapa în ulei de măsline (cam 1 lingură).
- Toarnă vinul, oțetul și supa de vită, asezonează cu sare și piper, dă în fiert, apoi fierbe la foc mic 15 minute.
- Presară carnea cu sare și piper și încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie.
- Prăjește bucățile de antricot 4-5 minute pe ambele părți.
- Călește ciupercile la tigaie în uleiul de măsline rămas, adaugă sosul cu vin și mai gătește 2-3 minute la foc mic.
- Servește carnea cu sos deasupra.