Antricot de vită cu sos de vin roșu
Hai să gătim bucățile astea de antricot cum trebuie. Ne referim aici în special la modul în care le aromatizăm. De data asta o vom face cu ajutorul unui sos cu vin roșu, ciuperci porcini și ceapă roșie mărunțite.
Ingrediente necesare pentru antricot de vită cu sos de vin roșu
3 linguri ulei de măsline extra virgin
1 ceapă roșie, cubulețe
1 cană vin roșu
2 lingurițe oțet din vin roșu
⅓ cană supă de vită
sare
piper
½ kg rib-eye (antricot de vită) 2 bucăți
sare
piper
½ cană ciuperci porcini, mărunțite
Cum să prepari antricot de vită cu sos de vin roșu
- Într-o cratiță, călește ceapa în ulei de măsline (cam 1 lingură).
- Toarnă vinul, oțetul și supa de vită, asezonează cu sare și piper, dă în fiert, apoi fierbe la foc mic 15 minute.
- Presară carnea cu sare și piper și încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie.
- Prăjește bucățile de antricot 4-5 minute pe ambele părți.
- Călește ciupercile la tigaie în uleiul de măsline rămas, adaugă sosul cu vin și mai gătește 2-3 minute la foc mic.
- Servește carnea cu sos deasupra.