Antricot de vită la grătar cu sos verde

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • O porție

Vrei să te bucuri de o masă copioasă? Îți sugerăm să încerci un antricot de vită. Este una din cele mai gustoase cărnuri pe care o poți găsi, dar trebuie să fii puțin atent la cum o gătești. Se gătește pe grill-ul bine încins timp de câteva minute pe parte și atât. Ca garnitură, noi am pregătit un sos plin de gust, asemănător cu sosul pesto.

Ingrediente necesare pentru antricot de vită la grătar cu sos verde

2 gălbenușuri

1 lingură oțet

1 mână busuioc proaspăt

1 mână pătrunjel

1 cățel usturoi

3 linguri ulei de măsline

2 linguri parmezan ras

sare

piper

300 grame antricot de vită

 

Cum să prepari antricot de vită la grătar cu sos verde

  1. Mixează gălbenușurile cu oțetul, apoi lasă-le deoparte.
  2. Adaugă pătrunjelul, usturoiul și 2 linguri de ulei într-un blender.
  3. Pasează și adaugă parmezanul, apoi asezonează cu sare și piper.
  4. Adaugă gălbenușurile și amestecă bine cu o lingură.
  5. Așază antricotul de vită pe un tocător de lemn și unge-l cu uleiul de măsline rămas. Asezonează-l apoi cu sare și piper după gust.
  6. Încinge bine grătarul și gătește antricotul timp de 8 minute pe grill.
  7. Poți servi friptura alături de o porție de cartofi copți și de sosul verde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *