Antricot podgorean din Crișana

Vă e poftă de o friptură bună de vită? Haideți să-i adaugăm și puțin vin, sos de roșii și să facem împreună această rețetă tradițională din podgoriile din Crișana. Pentru a obține un gust deosebit vă recomandăm să folosiți untură în loc de ulei, in purul stil al bunicilor de pe vremuri. Veți descoperi că antricotul de vită va căpăta o altfel de savoare.
Ingrediente necesare pentru antricot podgorean din Crișana
600 grame antricot vită
făină
4 lingurițe untură
1 ceapă
1 morcov
1 ardei gras
2 căței de usturoi
sare
piper
1 lingură pastă de tomate
150 ml supă de vită
150 ml vin alb
Cum să prepari antricot podgorean din Crișana
- Carnea de vită se porționează, se așază pe un tocător și se acoperă cu folie de plastic.
- Se bate cu un ciocănel de șnițele pentru a se frăgezi și se dă prin făină.
- Se încing 2 lingurițe de untură într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă carnea de vită și se gătește timp de 5 minute.
- Se încinge restul de untură într-o tigaie separată. Se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul gras și usturoiul. Se călesc legumele până se rumenesc.
- Se adaugă pastă de tomate, supa de vită, sare și piper. Se reduce focul și se gătesc legumele timp de 15 minute.
- Legumele gătite se trec apoi printr-o strecurătoare pentru a obține un sos limpede și omogen.
- Sosul se încălzește într-o tigaie împreună cu vinul. Se adaugă friptura și se acoperă cu un capac. Se gătește 10 minute.
- La sfârșit, se adaugă puțin pătrunjel pe deasupra.