Antricot podgorean din Crișana

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Vă e poftă de o friptură bună de vită? Haideți să-i adaugăm și puțin vin, sos de roșii și să facem împreună această rețetă tradițională din podgoriile din Crișana. Pentru a obține un gust deosebit vă recomandăm să folosiți untură în loc de ulei, in purul stil al bunicilor de pe vremuri. Veți descoperi că antricotul de vită va căpăta o altfel de savoare.

Ingrediente necesare pentru antricot podgorean din Crișana

600 grame antricot vită

făină

4 lingurițe untură

1 ceapă

1 morcov

1 ardei gras

2 căței de usturoi

sare

piper

1 lingură pastă de tomate

150 ml supă de vită

150 ml vin alb

 

Cum să prepari antricot podgorean din Crișana

  1. Carnea de vită se porționează, se așază pe un tocător și se acoperă cu folie de plastic.
  2. Se bate cu un ciocănel de șnițele pentru a se frăgezi și se dă prin făină.
  3. Se încing 2 lingurițe de untură într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă carnea de vită și se gătește timp de 5 minute.
  4. Se încinge restul de untură într-o tigaie separată. Se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul gras și usturoiul. Se călesc legumele până se rumenesc.
  5. Se adaugă pastă de tomate, supa de vită, sare și piper. Se reduce focul și se gătesc legumele timp de 15 minute.
  6. Legumele gătite se trec apoi printr-o strecurătoare pentru a obține un sos limpede și omogen.
  7. Sosul se încălzește într-o tigaie împreună cu vinul. Se adaugă friptura și se acoperă cu un capac. Se gătește 10 minute.
  8. La sfârșit, se adaugă puțin pătrunjel pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *