Aperitiv cu pui, Brie și gem de merișoare

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 3 porții

Căutați un aperitiv bun pentru petrecerea de Crăciun sau de Revelion? Haideți să încercați aceste tarte cu piept de pui, brânză Brie și gem de merișoare făcut în casă. Este un aperitiv puțin mai gourmet, așa că se adresează inclusiv musafirilor ceva mai pretențioși. Chiar și aceștia vor fi cu siguranță impresionați!

Ingrediente necesare pentru aperitiv cu pui, Brie și gem de merișoare

200 grame aluat foietaj

250 grame merișoare congelate

1 linguriță semințe de muștar, zdrobite

1 lingură apă

2 linguri miere

150 grame piept de pui fiert, dat pe răzătoare

50 grame brânză Brie, cubulețe

 

Cum să prepari aperitiv cu pui, Brie și gem de merișoare

  1. Taie aluatul în forme pătrate cu o lungime de aproximativ 5 cm.
  2. Ia o tavă de brioșe și adaugă câte o formă de foietaj în fiecare spațiu liber.
  3. Dă tava la cuptor pentru următoarele 8-10 minute, la 180 de grade Celsius.
  4. Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă merișoarele, semințele de muștar, puțină apă și mierea.
  5. Dă în clocot și fierbe totul timp de 7 minute la foc mic.
  6. Scoate tartele din cuptor și umple-le cu piept de pui, dulceață și brânză. Nu închide cuptorul încă.
  7. Dă-le la cuptor pentru încă 7 minute, la aceeași temperatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *