Ardei umpluți cu carne de vită și ciuperci
În caz că aveți poftă de niscai ardei umpluți delicioși, poftiți de încercați rețeta de față. Călim nelipsita ceapă împreună cu ciuperci și ceva orez, aromatizăm, completăm cu carne tocată de vită și la cuptor cu ardeiașii. Dacă serviți și cu niște smântână, n-o fi bai. Oaspeții de-abia așteaptă…
Ingrediente necesare pentru ardei umpluți cu carne de vită și ciuperci
2 linguri ulei
1 ceapă, tocată mărunt
300 grame ciuperci, tocate mărunt
2 linguri orez
½ linguriță chimion pudră
1 linguriță boia
sare
piper
500 grame carne tocată de vită
2 linguri pastă de tomate
1 lingură mărar, tocat
7 ardei grași verzi
½ cană sos de roșii
Cum să prepari ardei umpluți cu carne de vită și ciuperci
- Călește ceapa în ulei la foc potrivit, apoi adaugă ciupercile și amestecă.
- Amestecă și orezul, condimentează cu chimionul, boia, sare și piper și călește.
- Dă focul mai tare, adaugă carnea tocată, desfă-o în bucăți și prăjește-o.
- Amestecă pasta de tomate și mărarul, apoi ia de pe foc.
- Taie capacul ardeilor grași și curăță-i de semințe, apoi umple-i cu compoziția.
- Transferă-i într-un vas ceramic termorezistent. Acoperă fiecare ardei umplut cu capacul său.
- Toarnă deasupra sosul de roșii, acoperă cu folie de aluminiu și bagă la cuptor 50 de minute la 175⁰C.