Ingrediente necesare pentru ardei umpluți cu carne de vită și ciuperci
2 linguri ulei
1 ceapă, tocată mărunt
300 grame ciuperci, tocate mărunt
2 linguri orez
½ linguriță chimion pudră
1 linguriță boia
sare
piper
500 grame carne tocată de vită
2 linguri pastă de tomate
1 lingură mărar, tocat
7 ardei grași verzi
½ cană sos de roșii
Cum să gătești ardei umpluți cu carne de vită și ciuperci
- Călește ceapa în ulei la foc potrivit, apoi adaugă ciupercile și amestecă.
- Amestecă și orezul, condimentează cu chimionul, boia, sare și piper și călește.
- Dă focul mai tare, adaugă carnea tocată, desfă-o în bucăți și prăjește-o.
- Amestecă pasta de tomate și mărarul, apoi ia de pe foc.
- Taie capacul ardeilor grași și curăță-i de semințe, apoi umple-i cu compoziția.
- Transferă-i într-un vas ceramic termorezistent. Acoperă fiecare ardei umplut cu capacul său.
- Toarnă deasupra sosul de roșii, acoperă cu folie de aluminiu și bagă la cuptor 50 de minute la 175⁰C.