Ardei umpluți

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 25 de minute
  • 4 porții

Acești ardei umpluți sunt numai buni pentru perioada postului, dacă îi serviți ca atare. Iar dacă sunteți mai nonconformiști, nu sunteți vegani/vegetarieni și nici nu postiți, acești ardei sunt numai buni de garnitură pe lângă o fripturică la o masă îmbelșugată.

Ingrediente necesare pentru ardei umpluți

1 lingură ulei

1 ceapă, mărunțită

½ ardei gras roșu, mărunțit

1 morcov, ras

100 grame semințe de dovleac

400 grame hrișcă

1 lingură pătrunjel, tocat

1 litru apă

2 foi de dafin

1 lingură zahăr

sare

1 linguriță cimbru, mărunțit

1 linguriță boabe de coriandru

0.5 linguriță boabe de piper

250 grame roșii la conservă

4 ardei grași

 

Cum să prepari ardei umpluți

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, semințele de dovleac, hrișca și pătrunjelul și călește-le 2-3 minute. Pune deoparte.
  2. Adaugă apa într-o oală la foc potrivit. Când începe să fiarbă, completează cu frunzele de dafin, zahărul, sare după gust, cimbru, coriandru boabe, piper și roșiile la conservă. Fierbe 5 minute.
  3. Taie capacul ardeilor grași și înlătură cotoarele cu semințe. Umple-i cu amestecul de hrișcă, apoi acoperă-l pe fiecare cu capacul său.
  4. Transferă-i într-un vas de copt și toarnă peste ei amestecul de roșii. Acoperă și lasă la cuptor o oră la 180⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *