Ardei umpluți
Acești ardei umpluți sunt numai buni pentru perioada postului, dacă îi serviți ca atare. Iar dacă sunteți mai nonconformiști, nu sunteți vegani/vegetarieni și nici nu postiți, acești ardei sunt numai buni de garnitură pe lângă o fripturică la o masă îmbelșugată.
Ingrediente necesare pentru ardei umpluți
1 lingură ulei
1 ceapă, mărunțită
½ ardei gras roșu, mărunțit
1 morcov, ras
100 grame semințe de dovleac
400 grame hrișcă
1 lingură pătrunjel, tocat
1 litru apă
2 foi de dafin
1 lingură zahăr
sare
1 linguriță cimbru, mărunțit
1 linguriță boabe de coriandru
0.5 linguriță boabe de piper
250 grame roșii la conservă
4 ardei grași
Cum să prepari ardei umpluți
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, semințele de dovleac, hrișca și pătrunjelul și călește-le 2-3 minute. Pune deoparte.
- Adaugă apa într-o oală la foc potrivit. Când începe să fiarbă, completează cu frunzele de dafin, zahărul, sare după gust, cimbru, coriandru boabe, piper și roșiile la conservă. Fierbe 5 minute.
- Taie capacul ardeilor grași și înlătură cotoarele cu semințe. Umple-i cu amestecul de hrișcă, apoi acoperă-l pe fiecare cu capacul său.
- Transferă-i într-un vas de copt și toarnă peste ei amestecul de roșii. Acoperă și lasă la cuptor o oră la 180⁰C.