Ingrediente necesare pentru aripioare de pui picante în stil asiatic
500 grame aripioare de pui
sare
piper
1 lingură amidon
ulei pentru prăjit
2 linguri ulei din sâmburi de struguri
2 căței usturoi, zdrobiți
1 lingură ghimbir, ras
1 lingură pastă de ardei iute
1 linguriță fulgi de ardei iute
2 linguri sos de soia
1 lingură sirop de porumb
50 grame nuci
Cum să gătești aripioare de pui picante în stil asiatic
- Amestecă aripioarele de pui într-un bol mare împreună cu sare, piper și amidon.
- Prăjește-le apoi într-un wok la foc înalt timp de 2 minute.
- Scoate-le apoi cu o spatulă pe un prosop de hârtie.
- Încinge uleiul de struguri într-un alt wok și călește usturoiul și ghimbirul.
- Adaugă pasta și fulgii de ardei, sosul de soia, siropul de porumb și nucile.
- Gătește sosul la foc mic timp de 3-4 minute și adaugă aripioarele.
- Amestecă bine cu o spatulă și gătește-le timp de 10-12 minute.