Aripioare de pui picante în stil asiatic

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții
Aripioare de pui picante în stil asiatic

Îți vei murdări puțin mâinile cu aceste aripioare, însă crede-ne că merită! Sunt picante, pline de arome, într-un cuvânt : delicioase! Asta vine de la numeroasele ingrediente asiatice precum ghimbirul, sosul de soia și pasta de ardei iute. Pentru puțin contrast, adaugă o picătură de sirop de porumb sau miere. Și niște nuci, ca să fie cât mai crocante!

Ingrediente

500 grame aripioare de pui

sare

piper

1 lingură amidon

ulei pentru prăjit

2 linguri ulei din sâmburi de struguri

2 căței usturoi, zdrobiți

1 lingură ghimbir, ras

1 lingură pastă de ardei iute

1 linguriță fulgi de ardei iute

2 linguri sos de soia

1 lingură sirop de porumb

50 grame nuci

 

Etape

  1. Amestecă aripioarele de pui într-un bol mare împreună cu sare, piper și amidon.
  2. Prăjește-le apoi într-un wok la foc înalt timp de 2 minute.
  3. Scoate-le apoi cu o spatulă pe un prosop de hârtie.
  4. Încinge uleiul de struguri într-un alt wok și călește usturoiul și ghimbirul.
  5. Adaugă pasta și fulgii de ardei, sosul de soia, siropul de porumb și nucile.
  6. Gătește sosul la foc mic timp de 3-4 minute și adaugă aripioarele.
  7. Amestecă bine cu o spatulă și gătește-le timp de 10-12 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *