Aripioare de pui picante în stil asiatic

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

Îți vei murdări puțin mâinile cu aceste aripioare, însă crede-ne că merită! Sunt picante, pline de arome, într-un cuvânt : delicioase! Asta vine de la numeroasele ingrediente asiatice precum ghimbirul, sosul de soia și pasta de ardei iute. Pentru puțin contrast, adaugă o picătură de sirop de porumb sau miere. Și niște nuci, ca să fie cât mai crocante!

Ingrediente necesare pentru aripioare de pui picante în stil asiatic

500 grame aripioare de pui

sare

piper

1 lingură amidon

ulei pentru prăjit

2 linguri ulei din sâmburi de struguri

2 căței usturoi, zdrobiți

1 lingură ghimbir, ras

1 lingură pastă de ardei iute

1 linguriță fulgi de ardei iute

2 linguri sos de soia

1 lingură sirop de porumb

50 grame nuci

 

Cum să prepari aripioare de pui picante în stil asiatic

  1. Amestecă aripioarele de pui într-un bol mare împreună cu sare, piper și amidon.
  2. Prăjește-le apoi într-un wok la foc înalt timp de 2 minute.
  3. Scoate-le apoi cu o spatulă pe un prosop de hârtie.
  4. Încinge uleiul de struguri într-un alt wok și călește usturoiul și ghimbirul.
  5. Adaugă pasta și fulgii de ardei, sosul de soia, siropul de porumb și nucile.
  6. Gătește sosul la foc mic timp de 3-4 minute și adaugă aripioarele.
  7. Amestecă bine cu o spatulă și gătește-le timp de 10-12 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *