Baba ganoush

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră
  • 12 porții

Baba ganoush (se pronunță „ganuș”) este de fapt o salată de vinete din Orientul Apropiat. Așa cum te-ai aștepta, dacă e de-acolo, trebuie să fie și ceva mai condimentată, mai intensă. Și cam așa și e, fiindcă se folosește tahini. Mai punem usturoi, suc de lămâie și, opțional, o servim presărată cu fulgi de chili.

Ingrediente necesare pentru baba ganoush

2 vinete
ulei de măsline extra virgin
1-2 căței de usturoi, zdrobiți
2-3 linguri suc de lămâie
2-3 linguri tahini
sare
fulgi de chili (opțional)

Cum să prepari baba ganoush

  1. Taie vinetele pe din două, așază-le într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament, stropește-le cu ulei de măsline, apoi bagă-le la cuptor 45 minute la 175⁰C.
  2. Scobește pulpa vinetelor coapte și pune-o în blender.
  3. Adaugă usturoiul, sucul de lămâie, tahini și 3-4 linguri de ulei de măsline. Asezonează cu sare și pasează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *