Ingrediente necesare pentru baghetă umplută cu vrăbioară de vită
250 grame vrăbioară de vită
2 lingurițe ulei de măsline
sare
piper
20 grame unt
2 căței de usturoi, sparți
½ baghetă
¼ cană unt topit
1 linguriță mărar, tocat mărunt
3 căței de usturoi, zdrobiți
Cum să gătești baghetă umplută cu vrăbioară de vită
- Unge carnea cu uleiul de măsline, apoi freacă pe ambele părți cu sare și piper.
- Încinge un pic de ulei într-o tigaie și prăjește vrăbioara 2-3 minute pe fiecare parte.
- Adaugă între timp untul și lasă-l să se topească, apoi pune și usturoiul spart. Ia de pe foc.
- Scobește bagheta pentru a-i scoate miezul și introdu carnea. Tai-o dacă este nevoie.
- Amestecă într-un castron mic untul topit cu mărarul și usturoiul zdrobit.
- Așază într-un vas de copt bagheta umplută și unge-o cu sos de unt topit.
- Lasă la cuptor 10 minute la 180ºC.
- Servește-o feliată, asezonată cu sosul rămas.