Banana bread cu cremă de lapte

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 12 porții
Banana bread cu cremă de lapte

Vă plac bananele? Suntem siguri de asta! Așa că de ce să nu faceți o delicioasă banana bread?! Aceasta este un chec pufos cu banană și nucă, peste care am adăugat o cremă de unt, lapte și vanilie. Sună bine, nu? Încercați și spuneți-ne și nouă dacă v-a plăcut.

Ingrediente necesare pentru banana bread cu cremă de lapte

Pentru banana bread:

 

3 banane

300 grame zahăr

50 grame unt

200 ml smântână de gătit

2 ouă

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță bicarbonat

75 grame nucă tocată

4 linguri făină

 

Pentru cremă:

 

50 grame unt

300 grame zahăr pudră

50 ml lapte

1 linguriță esență de vanilie

 

 

 

Banana bread cu cremă de lapte - mod de preparare

  1. Taie bananele în felii subțiri și pasează-le folosind blenderul.
  2. Mixează zahărul și untul într-un bol de dimensiune mare până capătă o consistență omogenă.
  3. În timp ce mixezi, toarnă smântâna și adaugă ouăle, bicarbonatul, și esența de vanilie. Mixează în continuare.
  4. Adaugă bananele pasate, nuca tocată și făina.
  5. Mixează până capătă un amestec omogen.
  6. Toarnă amestecul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.

 

Pentru cremă:

  1. Topește untul într-o tigaie la foc mic.
  2. Adaugă zahărul pudră, laptele și esența de vanilie.
  3. Ține crema la foc mic până când se topește zahărul. Toarnă-o peste banana bread și las-o la răcit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *