Banana bread cu cremă de lapte
Vă plac bananele? Suntem siguri de asta! Așa că de ce să nu faceți o delicioasă banana bread?! Aceasta este un chec pufos cu banană și nucă, peste care am adăugat o cremă de unt, lapte și vanilie. Sună bine, nu? Încercați și spuneți-ne și nouă dacă v-a plăcut.
Ingrediente necesare pentru banana bread cu cremă de lapte
Pentru banana bread:
3 banane
300 grame zahăr
50 grame unt
200 ml smântână de gătit
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță bicarbonat
75 grame nucă tocată
4 linguri făină
Pentru cremă:
50 grame unt
300 grame zahăr pudră
50 ml lapte
1 linguriță esență de vanilie
Cum să prepari banana bread cu cremă de lapte
- Taie bananele în felii subțiri și pasează-le folosind blenderul.
- Mixează zahărul și untul într-un bol de dimensiune mare până capătă o consistență omogenă.
- În timp ce mixezi, toarnă smântâna și adaugă ouăle, bicarbonatul, și esența de vanilie. Mixează în continuare.
- Adaugă bananele pasate, nuca tocată și făina.
- Mixează până capătă un amestec omogen.
- Toarnă amestecul într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius.
Pentru cremă:
- Topește untul într-o tigaie la foc mic.
- Adaugă zahărul pudră, laptele și esența de vanilie.
- Ține crema la foc mic până când se topește zahărul. Toarnă-o peste banana bread și las-o la răcit.