Banana bread
Banana bread este un chec care a căpătat o popularitate foarte mare în ultimii ani. Și nici nu este de mirare. Este pufos, plin de savoare și mai ales de…. ați ghicit, banane! Pentru că, să fim sinceri, sunt printre fructele noastre preferate!
Ingrediente necesare pentru banana bread
75 g unt
3 banane
1 ou
2 linguri zahăr brun
sare
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță bicarbonat de sodiu
150 g făină
Cum să prepari banana bread
- Topește untul într-o tigaie pe foc mic.
- Curăță bananele și pasează două dintre ele.
- Mixează bananele cu un ou și adaugă zahărul brun, un praf de sare și esența de vanilie.
- Adaugă bicarbonatul, apoi treptat făina. Toarnă untul topit și omogenizează până când obții un aluat omogen.
- Toarnă aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Taie banana rămasă pe jumătate și pune-o pe deasupra aluatului.
- Dă tava la cuptor pentru o oră, la 175 de grade Celsius.
Si untul ramane in tigaie, decor pe aragaz, ca sa am ce spala… Voi cititi ce scrieti?
Mulțumim pentru că ne-ați semnalat, am descoperit între timp și ce s-a întâmplat cu untul.