Banana bread

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Banana bread este un chec care a căpătat o popularitate foarte mare în ultimii ani. Și nici nu este de mirare. Este pufos, plin de savoare și mai ales de…. ați ghicit, banane! Pentru că, să fim sinceri, sunt printre fructele noastre preferate!

Ingrediente necesare pentru banana bread

75 g unt

3 banane

1 ou

2 linguri zahăr brun

sare

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță bicarbonat de sodiu

150 g făină

Cum să gătești banana bread

  1. Topește untul într-o tigaie pe foc mic.
  2. Curăță bananele și pasează două dintre ele.
  3. Mixează bananele cu un ou și adaugă zahărul brun, un praf de sare și esența de vanilie.
  4. Adaugă bicarbonatul, apoi treptat făina. Toarnă untul topit și omogenizează până când obții un aluat omogen.
  5. Toarnă aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Taie banana rămasă pe jumătate și pune-o pe deasupra aluatului.
  6. Dă tava la cuptor pentru o oră, la 175 de grade Celsius.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *