Banane prăjite în aluat

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 5 porții
Banane prăjite în aluat

Le-am spus banane prăjite în aluat, dar nu e orice fel de aluat, ci aluat de banana bread aromat cu esență de vanilie și scorțișoară! De ce să faci doar banana bread când poți să faci același lucru, cu extra banană? În plus, servită direct pe băț!  

Ingrediente necesare pentru banane prăjite în aluat

5 banane

1/3 cană zahăr

1 linguriță esență de vanilie

2 linguri praf de copt

sare

1 lingură scorțișoară

1 ou

2 linguri ulei

1 cană făină

ulei pentru prăjit

Banane prăjite în aluat - mod de preparare

  1. Curăță bananele și pune-le pe suprafața de lucru. Taie și îndepărtează capetele de banană. Taie, apoi, fiecare banană în două, dar ai grijă ca una dintre părți să fie puțin mai mare decât cealaltă. Pune părțile mai mici de banană deoparte.
  2. În fiecare dintre bucățile mai mari e banană, fixează câte un băț de înghețată. Pune aceste banane la frigider timp de o oră.
  3. Între timp, pregătește aluatul de banana bread. Pune bucățile mai mici de banană într-un bol și pasează-le cu o furculiță.
  4. Adaugă zahăr, esență de vanilie, praf de copt, scorțișoară, ou și 2 linguri de ulei. Pune un praf de sare și amestecă bine cu un mixer.
  5. Încorporează făina până obții un aluat moale.
  6. Toarnă aluatul într-un vas îngust și înalt. Poate fi chiar un pahar mai mare.
  7. Încinge ulei într-o tigaie adâncă.
  8. Trece fiecare banană pe băț prin aluatul de banana bread, astfel încât să fie complet acoperită.
  9. Prăjește fiecare banană în aluat până gând devine maronie.
  10. După ce le prăjești, scoate-le pe prosoape de bucătărie, pentru a absorbi grăsimea în exces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *