Bezele cu sirop de căpșuni și rubarbă

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Bezelele sunt bune așa cum sunt ele, însă noi nu ne-am mulțumit cu asta. Prin urmare le-am servit cu frișcă aromatizată cu vanilie și cu un delicios sirop de rubarbă și căpșuni. Toată treaba a durat o oră. Doar atât!

Ingrediente necesare pentru bezele cu sirop de căpșuni și rubarbă

6 albușuri
1 ½ cană zahăr
150 g căpșuni
100 g rubarbă, tocată
½ cană frișcă lichidă
1 linguriță extract de vanilie

Cum să gătești bezele cu sirop de căpșuni și rubarbă

  1. Bate albușurile într-un castron, adăugând treptat zahărul (păstrează cam 3 linguri pentru mai încolo).
  2. Transferă crema într-un poș și formează bezele direct în tava de copt acoperită cu hârtie pergament.
  3. Lasă la cuptor 45 minute la 150ºC.
  4. Pune căpșunile și rubarba într-o oală la foc mic, împreună cu 2 linguri de zahăr.
  5. Gătește și fierbe până când se formează siropul. Ia de pe foc.
  6. Adaugă într-un castron frișca lichidă, extractul de vanilie și zahărul rămas (1 lingură). Bate cu mixerul până obții frișcă.
  7. Servește bezelele după ce le-ai lăsat la răcit, cu frișcă deasupra și cu sirop de căpșuni și rubarbă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *