Bezele cu sirop de căpșuni și rubarbă
Bezelele sunt bune așa cum sunt ele, însă noi nu ne-am mulțumit cu asta. Prin urmare le-am servit cu frișcă aromatizată cu vanilie și cu un delicios sirop de rubarbă și căpșuni. Toată treaba a durat o oră. Doar atât!
Ingrediente necesare pentru bezele cu sirop de căpșuni și rubarbă
6 albușuri
1 ½ cană zahăr
150 g căpșuni
100 g rubarbă, tocată
½ cană frișcă lichidă
1 linguriță extract de vanilie
Cum să prepari bezele cu sirop de căpșuni și rubarbă
- Bate albușurile într-un castron, adăugând treptat zahărul (păstrează cam 3 linguri pentru mai încolo).
- Transferă crema într-un poș și formează bezele direct în tava de copt acoperită cu hârtie pergament.
- Lasă la cuptor 45 minute la 150ºC.
- Pune căpșunile și rubarba într-o oală la foc mic, împreună cu 2 linguri de zahăr.
- Gătește și fierbe până când se formează siropul. Ia de pe foc.
- Adaugă într-un castron frișca lichidă, extractul de vanilie și zahărul rămas (1 lingură). Bate cu mixerul până obții frișcă.
- Servește bezelele după ce le-ai lăsat la răcit, cu frișcă deasupra și cu sirop de căpșuni și rubarbă.