Biban de mare în stil thailandez

Vreți să vă răsfățați astăzi cu o rețetă exotică? Ne-am gândit să aducem mai aproape de voi gust minunat al Tailandei! Bucătăria de acolo se caracterizează printr-o multitudine de arome și condimente. Am gătit un biban de mare, dar nu înainte de a îl aroma cu un amestec de lapte de cocos și condimente, care ne-au dus cu gândul la o plajă însorită și îndepărtată.
Ingrediente necesare pentru biban de mare în stil thailandez
1 baton de scorțișoară
1 anason stelat
1 linguriță piper boabe
1 ceapă roșie
10 grame ghimbir, felii subțiri
4 căței de usturoi
3 ardei iuți, felii subțiri
1 lingură suc de lime
coajă de lime
1 linguriță sos de pește
1 mână coriandru, tocat
250 ml lapte de cocos
1 biban de mare, eviscerat
sare
Cum să prepari biban de mare în stil thailandez
- Zdrobește batonul de scorțișoară, piperul boabe și anasonul într-un mojar.
- Taie ceapa roșie, ardeii iuți și ghimbirul în felii subțiri.
- Adaugă totul într-un blender și pasează.
- Mută amestecul într-un bol mare și adaugă coaja și sucul de lime, sosul de pește, coriandrul și laptele de cocos. Amestecă bine cu o lingură.
- Dă peștele cu puțină sare și frige-l pe grătarul încins timp de 4 minute.
- Mută-l într-o tavă de cuptor și toarnă amestecul de lapte de cocos peste el.
- Dă peștele la cuptor pentru 20 de minute, la 175 de grade Celsius.