Biban de mare în stil thailandez

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Vreți să vă răsfățați astăzi cu o rețetă exotică? Ne-am gândit să aducem mai aproape de voi gust minunat al Tailandei! Bucătăria de acolo se caracterizează printr-o multitudine de arome și condimente. Am gătit un biban de mare, dar nu înainte de a îl aroma cu un amestec de lapte de cocos și condimente, care ne-au dus cu gândul la o plajă însorită și îndepărtată.

Ingrediente necesare pentru biban de mare în stil thailandez

1 baton de scorțișoară

1 anason stelat

1 linguriță piper boabe

1 ceapă roșie

10 grame ghimbir, felii subțiri

4 căței de usturoi

3 ardei iuți, felii subțiri

1 lingură suc de lime

coajă de lime

1 linguriță sos de pește

1 mână coriandru, tocat

250 ml lapte de cocos

1 biban de mare, eviscerat

sare

 

Cum să prepari biban de mare în stil thailandez

  1. Zdrobește batonul de scorțișoară, piperul boabe și anasonul într-un mojar.
  2. Taie ceapa roșie, ardeii iuți și ghimbirul în felii subțiri.
  3. Adaugă totul într-un blender și pasează.
  4. Mută amestecul într-un bol mare și adaugă coaja și sucul de lime, sosul de pește, coriandrul și laptele de cocos. Amestecă bine cu o lingură.
  5. Dă peștele cu puțină sare și frige-l pe grătarul încins timp de 4 minute.
  6. Mută-l într-o tavă de cuptor și toarnă amestecul de lapte de cocos peste el.
  7. Dă peștele la cuptor pentru 20 de minute, la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *